İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kamu-Sen Recm cezasına çarptırılan İranlı kadın için girişim başlattı

Kamu-Sen Recm cezasına çarptırılan İranlı kadın için girişim başlattı

<P>Kamu-Sen, zina yaptığı gerekçesiyle recm (taşlanarak öldürülme) cezasına çarptırılan İranlı Sakine Muhammed Aştiyani'nin kurtarılması için girişim başlattı, İran Cumhurbaşkanı nezdinde girişim yapması istemiyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı ve başlattıkları girişime destek talebinde bulundu.</P>

Yayın Tarihi: 18/08/10 10:22
okuma süresi: 3 dak.
Kamu-Sen Recm cezasına çarptırılan İranlı kadın için girişim başlattı
A- A A+

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş ve Kadın Sorunları Sekreteri Ve Kadın Hakları Komite Başkanı Hatice Akkuş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kamu-Sen'in başlattığı bu girişimi destekleyen ve Erdoğan'a yazılan mektubun altında örgütünün isminin yer almasını isteyenlerin 23 Ağustos Pazartesi gününe kadar 2277662-2280504 telefon numaralarını araması ya da kamusen@superonline.com adresine e-mail göndermesi istendi.

"Yüreğinde sevgi ve merhamet olan, hele de inancı olan hiçbir insanın kabul edemeyeceği bu vahşete tepkisiz kalmak zalimleri daha da cesaretlendirecek, özellikle kadınları köle gören törelerin hakim olduğu anti demokratik ülkelerdeki inanılmaz zalimlikler devam edecektir" denilen açıklamada, sivil toplum örgütleri, politikacılar, yazar ve sanatçılar, Sakine Muhammed Aştiyani'yi kurtarmak için seferber olmaya davet edildi.

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere Özkardaş ve Akkuş imzasıyla yazılan mektup şöyle:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan,

İran'da yaşanan ve "inanılmaz bir zalimlik" olan "Recm" cezası, yani bir kadının boğazına kadar toprağa gömüldükten sonra taşlanarak öldürülmesine vicdan sahibi hiçbir insan seyirci kalamaz.

Suçu kanıtlanmayan ve buna rağmen kırbaçlanarak 5 yıldır hapiste yatan "Sakine Muhammed Aştiyani" bu gelenek cinayetine kurban edilmekten kurtarılmalıdır.

İran Ceza Kanunu'nda var olmayan insanlık dışı bu ceza geçen yıl İran Meclisince de kaldırılmıştı. Ancak bu cezanın hala uygulanmasına hem İran'daki "Anayasayı Koruyucular Konseyi" ve hem de dünyadaki birçok saygın liderler seyirci kalmaktadırlar.

Sizin ne kadar duygusal, merhametli ve insan hayatına değer veren bir lider olduğunuzu, zulmedilen Filistin halkına gösterdiğiniz duyarlılıkla görmüştük.

Aynı duyarlılığı hiçbir suçu olmadığına inandığımız ve suçu mahkemece kanıtlanmamış İranlı "Sakine Muhammet Aştiyani"nın serbest bırakılması için de göstermenizi bekliyoruz.

Sayın Başbakan, hani sizin İsraillilere söylediğiniz güzel bir söz vardı; "ÖLDÜRMEYECEKSİNİZ, öyle emrediyor kutsal kitap!" demiştiniz.

Lütfen, dostunuz olan ve sizi kırmayacağına inandığımız İran Cumhurbaşkanı üzerindeki nüfuzunuzu kullanarak Sakine'nin kurtarılmasına vesile olunuz"

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.