TDP İki bakanlık talebinde kararlı, parti içi birlik beraberlik mesajları veriliyor
<P>Günlerdir gündemde ilk sırayı koruyan koalisyon görüşmeleri gerek parti yönetimleri gerekse de parti tabanları ile yoğun temasları gerektirdi. Koalisyon görüşmelerinde ön plana çıkan parti <STRONG>TDP</STRONG> oldu. Medyada<STRONG> UBP-TDP </STRONG>koalisyonu ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. </P>
Bu konuda ileri sürülen önde gelen iddialardan bazıları arasında UBP'nin kendi içerisinde farklı görüşler çerçevesinde gruplaştığı fakat Başbakan İrsen Küçük'ün başını çektiği grubun, UBP-TDP koalisyonuna ısrarla "evet" dediği yönündedir.
Yine UBP'ye yakın kaynaklardan gazetemize gelen bilgilere göre, UBP'nin TDP'ye 1 bakanlık, 3 müsteşarlık verilmesi yönünde direttiği şeklindedir.
Buna rağmen TDP'ye yakın güvenilir kaynaklardan elde ettiğimiz bilgilere göre, TDP'nin 2 bakanlık talebinde ısrarlı olduğu ve bu iki bakanlığın hangi bakanlıklar olabileceğini farklı seçenekler şeklinde sunduğu yönündedir.
TDP`nin olası kualisyon oluşumunda ülkenin içerisinde bulunduğu olağanüstü zor şartlara çözüm üretebileceği bir hükümet programı üzerinde ısrarlı olduğu gelen bilgiler arasında.
TDP'nin, koalisyon görüşmelerinden olumsuz sonuç alma olasılığı olsa dahi iki bakanlık talebinden geri adım atmayacağı gelen bilgiler arasında.
Kıbrıs Postası'na açıklama yapan ayni kaynaklar, koalisyon görüşmeleri başladığı dönemde TDP içerisinde farklı görüşlerin olduğunu fakat bu konuda fikir birliğinin sağlandığını belirttiler.
Başlangıçta Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli'nin UBP ile koalisyona karşı bir duruş sergilediği fakat TDP içerisinde koalisyon yapılmasında hemfikir geniş bir kitlenin oluşması, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ve Mağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli'nin tek yumruk olmasına neden olduğu gelen bilgiler arasında.
Kıbrıs Postası'nın 50 civarında TDP'li ile yaptığı görüşmelerde UBP-TDP olası koalisyonundan "TDP'nin güçlenerek çıkacağı" görüşünde fikir birliğinin oluştuğu da gözlemlendi.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.