İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Zihni Yalçın En Başarılı Türkler listesinde aday

Zihni Yalçın En Başarılı Türkler listesinde aday

Yaşamını İngiltere'de sürdüren Kıbrıslı Türk Zihni Yalçın, daha emniyetli olduğu gerekçesiyle İngiltere'de kullanılan elektrik fişlerinin büyük ve kaba olması nedeniyle posta kutularına sığmadığı fikrinden hareketle alternatif fiş icat etti. Britanya Standartlar Enstitüsü'nden patent alan fiş Yalçın'a dünyanın önemli tasarım değerlendirme kuruluşlarından Red Dot firmasından ödül de getirdi.

Yayın Tarihi: 03/10/10 15:27
okuma süresi: 3 dak.
Zihni Yalçın En Başarılı Türkler listesinde aday
A- A A+

Yaşamını İngiltere'de sürdüren Kıbrıslı Türk Zihni Yalçın, daha emniyetli olduğu gerekçesiyle İngiltere'de kullanılan elektrik fişlerinin büyük ve kaba olması nedeniyle posta kutularına sığmadığı fikrinden hareketle alternatif fiş icat etti.

Britanya Standartlar Enstitüsü'nden patent alan fiş Yalçın'a dünyanın önemli tasarım değerlendirme kuruluşlarından Red Dot firmasından ödül de getirdi.

Uzun yıllar İngiltere'de kebapçılık yapan Zihni Yalçın, bugünlerde Business Network İşadamları Derneği'nin İngiltere'de başlattığı "En Başarılı Türkler" listesinde de yarışıyor.

Konuyla ilgili açıklamasında, icadı üzerinde yıllarca çalıştığını anlatan Yalçın, İngiltere'de kullanılan elektrik fişlerinin içinde "otomatik sigorta" sisteminin bulunmasından dolayı farklı bir alternatifin kabul görmesinin oldukça zor olduğunu vurguladı.

İcat ettiği fişin mevcut fişlerin bütün özelliklerini koruduğunu söyleyen Yalçın, en büyük artısının ise yeni fişlerin daha ince ve estetik olması olduğunu kaydetti. Fişlerin bundan sonra evlerin bütün posta kutularına sığabileceğini belirten Yalçın, bununla birlikte maliyetlerin de önemli miktarda düşeceğini anlattı.

BRİTANYA STANDARTLAR ENSTİTÜSÜ'NDEN ONAY

Uzun süre Britanya Standartlar Enstitüsü tarafından denenen ve test edilen ürünün patent aldığını,İngiltere ve Amerika başta olmak üzere 57 ülkede kullanılacağını vurgulayan Zihni Yalçın, bu icadının Almanya merkezli Red Dot Ürün Tasarım Ödülü'ne layık görülmesinin de gurur verici olduğunu belirtti.

Yalçın, 49 ülkeden 1400 farklı firmanın katıldığı bu yarışmada kişi bazında katılan tek kişi olduğunu da anlattı.

BUSINESS NETWORK İŞADAMLARI DERNEĞİ'NDEN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Zihni Yalçın, İngiltere'de faaliyet gösteren Business Network İşadamları Derneği'nin ülke genelinde en başarılı Türkleri belirlemek amacıyla düzenlediği yarışmada da aday.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.