İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TC Lefkoşa Büyükelçiliği: Kimlikle seyahatten vazgeçilmiyor

TC Lefkoşa Büyükelçiliği: Kimlikle seyahatten vazgeçilmiyor

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, "kimlikle seyahat uygulamasından vazgeçilmesi öngörülmediğini ancak uygulamada doğan bazı sorunların giderilmesi için gerekli tedbirlerin üretileceğini" açıkladı.

Yayın Tarihi: 18/10/10 19:44
okuma süresi: 2 dak.
TC Lefkoşa Büyükelçiliği: Kimlikle seyahatten vazgeçilmiyor
A- A A+

"KİMLİKLE SEYAHAT UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLMESİ ÖNGÖRÜLMEMEKTEDİR"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, "KKTC'ye girişlerin yeniden pasaportla olacağı" yönündeki haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, nüfus cüzdanıyla karşılıklı olarak seyahat edilebilmesinin, ekonomik ihtiyaçların yanı sıra, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında mevcut yakın ilişkiler ve dayanışmanın tezahürü olarak hayata geçirilmiş bir uygulama olduğu belirtildi.

Uluslararası alanda çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya bırakılan KKTC vatandaşlarının, kimlik belgesiyle giriş yapma imkânından sadece Türkiye'de yararlanabildiğine dikkat çekilen açıklamada, birçok AB ülkesi vatandaşının Türkiye'ye gerçekleştirdikleri kısa süreli seyahatlerde ülkeye pasaport kullanmaksızın kimlik belgesiyle giriş yapabildiği kaydedildi.

Türkiye Büyükelçiliği, kimlikle giriş-çıkış yapma uygulamasında doğan bazı sorunların giderilmesine ilişkin olarak, KKTC ile Türkiye arasındaki yakın işbirliği çerçevesinde sürdürülen istişareler sonucunda gerekli tedbirlerin üretileceğini ancak bu aşamada kimlikle seyahat uygulamasından vazgeçilmesinin öngörülmediğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.