İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Topçuköy'de modern arıcılık tanıtımı yapıldı

Topçuköy'de modern arıcılık tanıtımı yapıldı

Topçuköy'de Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Hayvancılık Dairesi, Arıcılar Birliği ile Latife Balcı Sağlık Balı ve Arı Ürünleri İşletmesi işbirliğinde Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında bal üreticilerine modern arıcılık tesisi tanıtımı yapıldı.

Yayın Tarihi: 24/12/10 16:33
okuma süresi: 3 dak.
Topçuköy'de modern arıcılık tanıtımı yapıldı
A- A A+

Latife Balcı Sağlık Balı ve Arı Ürünleri İşletmesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, işletmenin günümüz teknolojisine uygun olarak kurduğu bal sağım ünitesi uygulamalı olarak arıcılara anlatıldı.

Arıcılık Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Çorba, KKTC'de arıcılığın geliştirilmesi amacıyla Hayvancılık Dairesi ve Latife Balcı İşletmesi ile işbirliğinde Avrupa Birliği destekli proje yürüttüklerini ifade etti.

Çorba, projede amaçlarının Kıbrıs Türk arıcısını modern teknolojiyle tanıştırarak modern cihazlara sahip olmasını sağlamak ve ülke insanına daha sağlıklı bal sunmak olduğunu kaydetti.

Çorba, düzenledikleri etkinlikte arıcıları sağlıklı bal depolama teknolojisi hakkında bilgilendirmek istediklerini, ülkede bal üretiminde sıkıntı olmadığını, ancak depolamada sorun yaşandığını ifade etti.

Çorba söz konusu tesisleri arıcılara kazandırmak amacıyla, sıfır faizli kredi sağlanması yönünde hükümet yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Arıcılar için modern cihazlarla tanışmanın zamanı geldiğini vurgulayan Çorba, eski usul yöntemlerin bırakılmasının zorunlu haline geldiğini kaydetti.

GÖZALAN

Hayvancılık Dairesi Arıcılık Uzmanı Ersin Gözalan da işletmedeki bal üretiminde kullanılan cihazlarla ilgi geniş bilgi verdi.

Bal üretim tesisleri konusunda Avrupa'da araştırmalar yaptıklarını belirten Gözalan, Latife Balcı İşletmesi'ndeki kurulumun orta boy ölçekli bir işletme için ideal olduğunu kaydetti.

KASAPOĞLU

Proje Menajeri Kırata Kasapoğlu, da tesisteki kurulumun maliyetinin 40 bin Euro olduğunu kaydederek, maliyetin yüzde 40'ını kendilerinin karşıladığını, yüzde 60'ının da AB tarafından karşılandığını söyledi.

Makinelerin kullanımını uygulamalı olarak arıcılara gösteren Kasapoğlu, arı kovanı taşıma vincinin KKTC'de bir ilk olduğunu, Güney Kıbrıs'ta da sadece iki arıcıda bulunduğunu belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.