İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"Çevre Mühendisleri Ormanı"nın ilk fidanları dikildi

"Çevre Mühendisleri Ormanı"nın ilk fidanları dikildi

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Ormanı'nın ilk fidanları bugün dikildi. Merkezi Cezaevi yanında 2007 yılında yaşanan kuraklık sonrası kuruyan ve Orman Dairesi tarafından ağaçlandırılmak üzere yeniden hazırlanan bölgeye 250 adet çam, servi, okaliptüs, erozyon akasyası ve halep fidanı dikildi.

Yayın Tarihi: 16/01/11 13:35
okuma süresi: 3 dak.
"Çevre Mühendisleri Ormanı"nın ilk fidanları dikildi
A- A A+

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş çok sayıda çevre mühendisi ve vatandaşın yanında, Çevre Dairesi Müdürü Behram Kamber, Orman Dairesi Ağaçlandırma, Erozyon Kontrol ve Milli Parklar Şube Amiri Orman Endüstrisi Mühendisi Zorlu Yıkıcı, Orman Dairesi Ağaçlandırma, Erozyon Kontrol ve Milli Parklar Şubesi Görevlisi Orman Mühendisi Con Conkbayır'ın da katıldığı fidan dikme töreninde, ağaçlandırma bölgesine önümüzdeki dönemde de yeni fidan dikiminin gerçekleştirileceği belirtildi.

NİLDEN BEKTAŞ

ÇMO Başkanı Nilden Bektaş, yaptığı açıklamada, amaçlarının çevre ve doğa konusunda farkındalık yaratmak ve ağaç sevgisinin artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Ülkede birçok çevre sorunu olduğunu, orman alanlarının az olmasından kaynaklanan çevre sorunlarının bu sorunların başını çektiğini anlatan Bektaş, çevresel tüm değerlere sahip çıkmayı ilke haline getirdiklerini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yüzölçümüne göre ormanlık alanlarının az olduğunu, bunun artırılmasını istediklerini kaydeden Bektaş, herkesin kendi bölgesinde bulunan alanları ağaçlandırması durumunda bunun başarılabileceğine olan inancını dile getirdi.

Bugün ilk etapta 250 fidan diktiklerini belirten Bektaş, örgüt olarak bunu geleneksel hale getireceklerini kaydetti.

CAN CONKBAYIR

Orman Dairesi Ağaçlandırma, Erozyon Kontrol ve Milli Parklar Şubesi Görevlisi Orman Mühendisi Can Conkbayır da yaptığı açıklamada, özellikle 2007 yılında yaşanan kuraklık ve kuraklığın ardından yaşanan hastalıklar sonrası kuruyan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılması yönünde çalışma başlatıldığını söyledi.

Bugün fidan dikilen bölgenin de bu çerçevede ağaçlandırılmaya başlandığını kaydeden Conkbayır, söz konusu bölgeye önümüzdeki günlerde başka örgütler tarafından da fidan dikileceğini belirtti.

Bugünkü alana, toprak yapısını dikkate alarak çam, servi, okaliptüs, erozyon akasyası ve halep türü fidanlar dikildiğini anlatan Conkbayır, harnup gibi diğer türlerin ise daha fazla yağış alan bölgelere dikilmekte olduğunu söyledi.

Conkbayır, KKTC genelinde her yıl 1 milyon fidan dikimi yapılmakta olduğunu da sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.