İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Toplumsal Varoluş Mitingi'nde Kıbrıs Postası'nın objektifine takılanlar

Toplumsal Varoluş Mitingi'nde Kıbrıs Postası'nın objektifine takılanlar

Sendikal Platform'un düzenlemiş olduğu ve çok yoğun bir katılımla gerçekleşen "Toplumsal Varoluş Mitingi"nde objektiflere takılan görüntüler, mitingin coşkusu ve atmosferi hakkında ipuçları verir nitelikte. İşte objektifimize takılanlar...

Yayın Tarihi: 28/01/11 18:03
okuma süresi: 7 dak.
Toplumsal Varoluş Mitingi'nde Kıbrıs Postası'nın objektifine takılanlar
A- A A+
İnönü Meydanı, mitinge katılan kalabalığa yetmedi... Sendikalar ve Siyasi Parti`ler mitinge kendi bayrak ve pankartları ile katıldılar. İnönü meydanında düzenlenen mitinge yerli basının yanında yabancı basın da yüksek katılım gösterdi.
Mitinge katılım, 2004 yılından bu yana en yüksek oranda gerçekleşti. Mitinge katılım alana sığmadı, kalabalığın çevre yollara taştığı gözlemlendi. 30 binin üzerinde katılım olduğu iddia edildi. Bu pankart, eylemin ilgi odaklarından birisi oldu...
Varoğlu, eylemcilere seslendi... Emin Özkalp, konuşmasını yaparken... Konuşmalar, eylemcilerin sloganlarıyla zaman zaman kesintiye uğradı.
Demokrat Parti, bayrakları ve sloganlarıyla İnönü Meydanı'ndaki yerini aldı. Mitinge her parti, kendi bayrak ve pankartlarıyla katıldı. Cumhuriyetçi Türk Partisi - Toplumcu Demokrasi Partisi ve Demokrat Parti'nin bayrakları miting alanında yan yana...
Çalışanlar, akın akın İnönü Meydanı'na doldu... Toplumcu Demokrasi partisi de bayrak ve pankartlarıyla eylem alanındaydı. Vatandaşlar, platformu görebilmek için oldukça uğraş verdi.
Sendika üyelerinin çok büyük oranda mitinge katılım gösterdikleri dikkat çekti. Eylemciler, yaratıcı pankart ve dövizlerle eyleme renk kattı. Hasan Sarıca da mitinge katıldı...
Alan tıklım tıklımdı... Surların üzerinde kendilerine yer bulan eylemciler... İnönü Meydanı, uzun süre kortejlerin alana girişini bekledi. 50 bin civarı eylemci, İnönü Meydanı'na sığmadı.
Kamu - İş üyelerinin etkin bir şekilde mitinge katıldığı görüldü. Toplanma alanına ilk gelen örgütlerden Kıbrıs Sosyalist Partisi, "Sömürge Yönetimine Hayır! Yaşasın Bağımsız Birleşik Kıbrıs" pankartıyla dikkat çekti. KSP üyeleri, kortejlere kendi bildirilerini de dağıttı. CTP'li gençler slogan ve marşlarla coşkulu bir kortej oluşturdu. Çaldıkları marşlar, davul ve borazanlarıyla renkli görüntülere sahne olan CTP'li gençler, objektiflerimize böyle poz verdi.
Liseli gençler de taleplerini dile getirmek için sokaklara indi. "Geleceksizliğe karşı isyandayız" pankartı arkasında yürüyen liseli gençler, hükümete tepkilerini dile getirdi. Davullar eşliğinde ritm tutarak slogan atan gençlerden birisinin kafasındaki "Kızılderili Şefi" kostümü, oldukça ilginç görüntülere sahne oldu. Sağlık Çalışanları Sendikası (Sağlık - Sen) de mitinge katıldı.
Miting öncesinin ayrı pankart ve slogan sorunuyla ilgili en çok tartışma yaratan isimlerinden Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, sendikasının başında İnönü Meydanı'na doğru yürüyor. Hemşire ve Ebeler de Toplumsal Varoluş Mitingi'ndeki yerlerini aldı. Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp - İş), üyeleriyle birlikte eyleme katılım sağladı.
KTAMS'ın Toplumsal Varoluş Mitingi'ne kalabalık bir katılım sağladığı dikkatlerden kaçmadı. KTAMS, taşıdığı pankartlarla da dikkat çekti. "Kıbrıslı Türklerin kimlik ve varlığının yok edilmesine hayır" pankartı, sendikanın toplumsal sorunlara bakışının küçük bir özeti oldu. UBP hükümetine de eleştiriler getiren KTAMS, İrsen Küçük'e atfen, "Büyük yalanların Küçük hükümeti" pankartını taşıdı.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası'nın Erdoğan ile Küçük'ün fotoğrafıyla karikatürize edilmiş pankartının mesajı sertti: "Emri veren de, boyun eğen de hesap verecek" Burslarının yatırılmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz gün yaptığı eylemle gündem olan yurtdışında okuyan Kıbrıslı gençlerin örgütü Kıbrıslı Gençlik Platformu da eyleme kendi pankartı arkasında katılım sağladı. DAÜ Bir-Sen, "Direneceğiz" pankartı ile mitingde yer aldı.
Sendikal Platform içerisindeki tartışmaların odağındaki isim Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, bazı sendika liderlerinin "farklı pankart tepkisine" rağmen, Ankara aleyhine açtığı pankartla dikkat çekti. "Ankara ne paranı, ne paketini, ne memurunu istemiyoruz" pankartı, KTÖS üyeleri tarafından taşındı. KTÖS'ün "Hedef belli, %100 asimilasyon" pankartı da Kıbrıslı Türklerin asimile edildiği açıklamalarına destek verici nitelikteydi. Dün Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptığı "şok eylemle" dikkatleri üzerine çeken Baraka Kültür Merkezi, "Ankara elini yakamızdan çek" pankartını taşıyarak, Türkiye aleyhine sloganlar attı.
Dünkü "şok eylemde" yer alan örgütlerden olan Yasemin Hareketi de, fotoğraftaki pankartla dikkatleri üzerine çekti. Omuzlarına astığı "Kıbrıs Cumhuriyeti" bayrağıyla eyleme katılan vatandaş, ilginç pankartıyla da dikkat çekti. Kaldırım üzerinde dğer kortejlerin geçişini bekleyen eylemciler, güzel görüntüler oluşturdu.
KTAMS'ın "Şeriatçı AKP, işbirlikçi UBP" pankartı da mitingin dikkat çeken pankartlarından birisi oldu. Polis ekiplerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi. Lefkoşa Polis Müdürü Pervin Gürler, ekibiyle birlikte mitingi yüksek bir binadan izledi.
Mitinge katılım oldukça fazlaydı. İnönü Meydanı, katılımcılara yetmedi. Girne Kapısı'ndaki eski binanın üzerine tırmanan eylemciler, eylemi izleyecek yer bulamamışa benziyor... Köşe yazarımız Asım Akansoy da mitingdeydi. Akansoy, vatandaşlarla birlikte mitingi izledi. Mitingi, kalabalık bir basın ordusu izledi. Platformun üzerinden görüntü almaya çalışan gazeteciler, sıkışıklık nedeniyle zor anlar yaşadı.
Mitinge katılanlar Surların üzerine çıkarak konuşmacıları dinlediler. Mitinge katılımın çok yoğun olması, hoş görüntülere sahne oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.