İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Bilme hakkı gününde çağrı: "Bilgi edinme hakkı tam uygulansın"

Bilme hakkı gününde çağrı: "Bilgi edinme hakkı tam uygulansın"

Şeffaf Kıbrıs Koalisyonu, bugünün "Bilme Hakkı Günü" olduğunu belirterek, Kıbrıs'ta bilgi edinme hakkının tam olarak uygulanması çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 28/09/11 10:40
okuma süresi: 2 dak.
Bilme hakkı gününde çağrı: "Bilgi edinme hakkı tam uygulansın"
A- A A+

İki toplumlu bir proje kapsamında oluşturulan Şeffaf Kıbrıs Koalisyonu'ndan yapılan açıklamada, Bilme Hakkı Günü'nün amacı, "kamu kurum ve kuruluşları tarafından tutulan bilgilere her bireyin erişim hakkı olduğu üzerinde farkındalık yaratmak" diye ifade edildi.

Kıbrıs AB Derneği (KAB), Sosyo-Politik Araştırmalar Enstitüsü (IKME) ve Access Info Europe'un adanın her iki kesimindeki bilgiye erişim yasaları hukuksal analiz, şeffaflık seviyelerinin analizi ve sivil toplum ve halkın konu ile ilgili fikirlerini kapsayan bir taslak rapor ürettikleri kaydedilen açıklamada, raporda bilgi edinme hakkının sistematik olarak ihlal edildiği sonucunun çıktığı kaydedildi.

Raporun son halinin 21-22 Kasım'da dünyanın çeşitli yerlerinden uzman ve inisiyatife katılan grupların katılımıyla düzenlenecek uluslararası konferansta yayınlanacağı ifade edildi.

KAB Komite üyesi İlke Dağlı, "Bütün sivil toplum kuruluşlarına ve üyelerine bilinçli bir toplum için bilgiye erişim hakkına uymak üzere yetkililere baskı yapmak için Şeffaf Kıbrıs Koalisyonu'na katılmaları çağrısını yaparız" dedi.

Dağlı, sivil toplum örgütlerinin www.accessinfocyprus.eu adresinden Şeffaf Kıbrıs Koalisyonu'na katılabileceğini kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.