İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yılmaz Işık: "Kıbrıs sorununun daha fazla askıda kalması kabul edilemez"

Yılmaz Işık: "Kıbrıs sorununun daha fazla askıda kalması kabul edilemez"

Bağımsızlık İttifakı Sözcüsü Hasan Yılmaz Işık, Kıbrıs sorununun daha fazla askıda kalmasının ve Kıbrıs Türklerinin ada üzerindeki haklarının sürekli gasp ve ihlâl edilmesinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 30/10/11 16:51
okuma süresi: 2 dak.
Yılmaz Işık: "Kıbrıs sorununun daha fazla askıda kalması kabul edilemez"
A- A A+

Yılmaz Işık, Bağımsızlık İttifakı'nı oluşturan 33 örgüt adına yaptığı yazılı açıklamada, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti'nin iki ortağından biri olan Rumların, uluslararası toplum tarafından "Kıbrıs'ın sahibi ve tek hükümeti" olarak kabul edilmesi ve muamele görmesi, diğer ortağı olan Kıbrıs Türklerinin ise 49 yıldır devletsiz ve topraksız olarak muamele görmesinin; Kıbrıs Cumhuriyeti'nin temel yasalarına, uluslararası anlaşmalara ve BM ilkelerine aykırı haksız ve adaletsiz kabul edilemez bir "uluslararası kansız soykırım" olduğunu ifade etti.

DÖRT ADRESE ÇAĞRI...

Yılmaz Işık, bu haksızlığın son bulması için 4 adrese çağrı yaptı ve AB'den Kıbrıslı Türklerin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti üzerindeki meşru haklarını kabul etmesi ve AB üyeliğine alması için talepte bulundu.

KKTC ve TC hükümetlerini ise, Kıbrıs'ta 37 yıldır hiçbir çatışma olmadan barış, huzur ve güvenlik ortamını kalıcı olarak sağlayan mevcut statüyü "çözüm" olarak ilan etmeye çağıran Yılmaz Işık, bu amaçla iki halkın ayrı idaresini tanıması için BM'ye ve bu iki ayrı idarenin AB içerisinde "AB üyeliği ile birleşmesi" için AB nezdinde girişimde bulunmaları çağrısı da yaptı.

Seçimlerde "çapraz oy" kullanılması hususunun kabul edilemeyeceğini de bildiren Işık, Cumhuriyet Meclisi ve hükümete çağrı yaparak, bu vahim hatanın düzeltilerek karara bağlanmasını ve en geç 2 ay içerisinde ilan edilmesini talep etti.

Son çağrısını Kıbrıs Türk halkına yapan Yılmaz Işık, AB'nin; 2004 referandumu zamanında Kıbrıslı Türklere vaat ettiği sözlere karşılık, Kıbrıslı Türklerin 1960 Cumhuriyeti'ndeki meşru ortaklık hakkını teslim etmesi ve Kuzey Kıbrıs'ı da AB'ye alması için AB'ye karşı küresel mitinglere paralel tek vücut olarak toplumsal mitingler yapılması çağrısında bulundu.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.