İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Universal Bank açık arttırmaya çıkarttığı malları kendisi mi alıyor?

Universal Bank açık arttırmaya çıkarttığı malları kendisi mi alıyor?

<P>İddialara göre, borcu olan müşterilerinin mallarını açık arttırmaya çıkaran Üniversal Bank, bu malları dönüp banka adına satın alıyor. Faiz mağdurları ise bunun "etik" olmadığını savunuyor. Universal Bank'ın Girne Karaoğlanoğlu'ndaki ana cadde üzerinde bulunan 5 dönüme yakın bir arazi içerisindeki bir market ile 10 apartman dairesini yaklaşık 700 bin sterline açık arttırma usulü ile satışa çıkartması sırasında olay çıktı. Açık arttırmanın yapılmasına engel olmak isteyen 80 kadar faiz mağduru ile Universal Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kazım'ın 3 koruması arasında arbede yaşandı.</P>

Yayın Tarihi: 13/11/11 18:30
okuma süresi: 2 dak.
Universal Bank açık arttırmaya çıkarttığı malları kendisi mi alıyor?
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel - Şermin Sarro

Universal Bank'ın Girne Karaoğlanoğlu'ndaki ana cadde üzerinde bulunan 5 dönüme yakın bir arazi içerisindeki bir market ile 10 apartman dairesini yaklaşık 700 bin sterline açık arttırma usulü ile satışa çıkartması sırasında olaylar yaşandı.

Açık arttırmanın yapılmasına engel olmak isteyen 80 kadar faiz mağduru toplanarak, açık arttırmanın yapılacağı yer olan Girne Mehkemeleri karşısındaki kahvehaneye gitti.

POLİS ÖNLEMİNE RAĞMEN DARP

Olay yaşanmaması için önlem olarak yaklaşık 15 - 20 polis mensubunun bulunduğu olay yerinde, Universal Bank'ın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsi Kazım'ın 3 koruması ile faiz mağdurları arasında arbede yaşandı.

Korumalardan biri, faiz mağdurlarından bir kaçını darp ettiği gerekçesiyle, polis tarafından gözaltına alındı.

Darp edilen faiz mağdurları yaşanan olayın ardından Girne Polis Karakolu'na giderek şikayette buldu.

Olayın çıkmasıyla açık artırma yapılamadı.

FAİZ MAĞDURLARI: "ETİK DEĞİL"

İddialara göre, borcu olan müşterilerinin mallarını açık arttırmaya çıkaran Üniversal Bank, bu malları dönüp banka adına satın alıyor. Faiz mağdurları ise bunun "etik" olmadığını savunuyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta da Bellapais'teki 12 dönümlük Türk malı arazi, açık artırmaya çıkarılarak değerinden çok daha düşük bir fiyat olan 60 bin sterline, Universal Bank tarafından alınmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.