İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Türk-Sen 57 yaşında...

Türk-Sen 57 yaşında...

<P>Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) 57. kuruluş yıldönümünü kutluyor.</P>

Yayın Tarihi: 13/12/11 10:47
okuma süresi: 3 dak.
Türk-Sen 57 yaşında...
A- A A+

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) 57. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Sendika Genel Başkanı Arslan Bıçaklı mesajında, Kıbrıs Türk işçisinin bağrından çıkan Türk-Sen'in, 14 Aralık 1954 tarihinde kurulduğunu ve 57. yılını kutladığını ancak federasyonun ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulundurarak bu yıl görkemli bir kutlama yapmayı uygun bulmadığını ifade etti.

Bıçaklı, Türk-Sen'in Kıbrıs Türk halkının ve Kıbrıs Türk işçisinin var olmasında, büyük bir mücadele ruhuyla katkı sağladığını, aynı kararlığını bugün de sürdürdüğünü ifade etti.

Türk-Sen'in, kuruluşundan bugüne kadar hür ve demokratik düşünce yapısıyla gerek ülkede, gerekse uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk işçisinin ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinin sesi olma yolunda kararlılıkla devam ettiğini kaydeden Bıçaklı, uluslararası platformlarda Kıbrıs Türk İşçisini temsil etmenin ve sesini oralarda duyurmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bıçaklı şunları kaydetti:

"Son dönemde ülkemiz gündemini meşgul eden ve tüm ısrarımıza ve ortaya koyduğumuz eylem ve tepkiye rağmen hükümet edenlerin 'ben yaparım olur' zihniyeti ile hareket ederek daha önce yasal değişiklik yaparak uygulamaya koymuş olduğu Kamu Görevlileri Aylık Maaş ve Diğer Ödenekleri düzenleyen yasayla çalışan üzerinde yaratmış olduğu yıkımın yankıları hala daha sürerken; bu günde Sosyal Sigortalar Yasası'nda ısrarla yapmayı düşündüğü değişiklikle çalışana bir darbe daha vurmak üzere kolları sıvamıştır. Bunun yanında, toplumun öz malı olan güzide kurum ve kuruluşlarımızı özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekmek üzere uğraş verilmektedir."

Bıçaklı, bu uygulamaların Kıbrıs Türk çalışanını "sefalete götüreceği ve bunun neticesinde de gençlerin ülkesini terk etmek zorunda kalacağına" inandıkları için, bu uygulamalara karşı mücadele verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini kaydetti.

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla iki lider arasında sürdürülen görüşmeleri Türk-Sen olarak desteklediklerini de ifade eden Bıçaklı, "Temennimiz ve arzumuz; Kıbrıs'a adil, kalıcı ve yaşayabilir bir çözümle adamıza barışın gelmesidir" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.