İSKELE
okuma süresi: 6 dak.

TDP İskele İlçesi Kadın Örgütü Kongresi gerçekleştirildi

TDP İskele İlçesi Kadın Örgütü Kongresi gerçekleştirildi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Hükümeti'nin artık halkın iradesini temsil etmediğini, 6 yıllık görev süresinde büyük hayal kırıklığı yaratan CTP'nin ise halka inandırıcı gelmediğine dikkat çekti ve "İlkeli ve dik duruşu, denenmemiş kadroları ile TDP halkın tek umududur" dedi.<BR>

Yayın Tarihi: 21/12/11 13:43
okuma süresi: 6 dak.
TDP İskele İlçesi Kadın Örgütü Kongresi gerçekleştirildi
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP Hükümeti'nin artık halkın iradesini temsil etmediğini, 6 yıllık görev süresinde büyük hayal kırıklığı yaratan CTP'nin ise halka inandırıcı gelmediğine dikkat çekti ve "İlkeli ve dik duruşu, denenmemiş kadroları ile TDP halkın tek umududur" dedi.

TDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, TDP İskele İlçesi 2. Olağan Kadın Örgütü Kongresi gerçekleştirildi. TDP İskele İlçe Binasında 'Güçlü Demokrasiler, Güçlü Kadın Katılımı ile Ayakta Durur" sloganı ile gerçekleştirilen kongreye, TDP Genel Başkanı Çakıcı, Genel Sekreter Esat Varoğlu, İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar, Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile çok sayıda TDP üye ve sempatizanı katıldı.

Divanın oluşumu, İskele İlçe Başkanı Yılmabaşar, Kadın Örgütü Başkanı Oyaltan ve Genel Başkan Çakıcı'nın konuşmaları ile devam eden kongre, yapılan seçimlerin ardından dilek ve temenniler ile sona erdi. Naile Osum oybirliği ile TDP İskele İlçesi Kadın Örgütü Başkanlığına getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Rengin Kömür, Emine Aksoykan Ceylan, Pembe Aktaş, Meryem Şendil. Yedekler: Nahide Özmusalar, Behiye Emiroğulları.

Erkut Yılmabaşar

TDP İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar, göreve geldikleri günden itibaren toplumu ve partiyi ileriye götürmek çabası içinde olduklarını belirterek, özellikle yerel seçimlerde bölgede elde edilen kazanımlara dikkat çekti. Örgütlenme çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini, ülke genelinde olduğu gibi İskele İlçesi özelinde de partiye yoğun katılımların olduğunu kaydeden Yılmabaşar, çok daha fazla gayret gösterilmesi gereken bir döneme girildiğini belirtti ve "Var olan çalışmalarımızı daha da artırarak, kadınlarımızla, gençlerimizle omuz omuza mücadeleyi sürdürüp toplumumuz için başarı ile taçlandıracağız" dedi.
Yakın bir gelecekte erken seçimin öngörüldüğüne ve toplumun bir arayış içinde olduğuna dikkat çeken Yılmabaşar; "UBP ve CTP kliğini kırma zamanı artık gelmiştir. TDP, denenmemiş, ilkeli ve dik duruşu ile halkın güveneceği ve tutunabileceği yegane siyasi yapıdır" diye konuştu.

Seval Oyaltan

TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan, yeniden yapılanma ve çok daha güçlü bir kadın örgütü yaratma amacıyla başlatılan süreçte, Lefkoşa ve Güzelyurt Kadın Kongrelerinin ardından, İskele İlçesi'nde de yeniden oluşturulan Kadın Örgütü'nün mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kadın Örgütlerinin siyasetin temel taşları olduğunu belirten Oyaltan, "Kadınlar arası dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Unutmayalım, biz birlikte güçlüyüz" dedi.

"Kadınların isimleri sadece kağıt üzerinde kalmamalı ve kadınlar olması gereken yerde, siyasette ve toplumsal yaşamın her alanında yer almalıdır. Güçlü demokrasiler ancak güçlü bir kadın katılımıyla ayakta durur" diyen Oyaltan, TDP'nin tüzüğünde %50 kotayı koyan tek parti olduğunu anımsattı. Oyaltan seçilen kadınlara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Mehmet Çakıcı

TDP Genel Başkanı Çakıcı, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kadınların toplum için önemine vurgu yaptı. İskele İlçesinin en aktif ilçelerden biri olduğunu, bunun semeresinin de oluşturulan örgütlerle alındığını kaydeden Çakıcı, "TDP artan bir ivmeyle büyümektedir. İskele İlçesinde de bu somut olarak görülmektedir" dedi ve yakın bir zamanda toplu katılımlar için bir etkinlik düzenleneceği mesajını verdi.

TDP Kadın Örgütü'nün de partiyle birlikte güçlendiğini, örgütlerin yeni katılımlarla birlikte çok daha güçlü bir şekilde yeniden yapılandığını belirten Çakıcı, "Kadınlarımız ne kadar çok görev ve sorumluluk alırlarsa, ileriye gitmek, sağlıklı adımlar atmak da o kadar kolay olur" diye konuştu.

Konuşmasında gündemdeki konulara de değinen Çakıcı, UBP hükümetinin artık halkın iradesini temsil etmediğini söyledi. Halkın UBP'ye büyük öfke duyduğunu, 6 yıllık görev süresinde büyük hayal kırıklığı yaratan CTP'nin ise halka inandırıcı gelmediğine dikkat çeken Çakıcı, "TDP halkın tek umududur" dedi.

Kıbrıs Türk halkının, dini, kültürel ve ekonomik bir saldırı altında olduğunu belirten Çakıcı, "Kıbrıs Türk halkının kimlik yapısını değiştirecek uygulamalardan vazgeçsinler" dedi. Yaşananlar dikkate alındığında UBP'nin uygulayıcı, ÖRP'nin zaten çoktan teslim olduğunu, CTP ile DP'nin ise dik duruş sergileyemediklerini kaydeden Çakıcı, "Dayatmalara karşı dik ve net duruşu olan tek parti TDP'dir. Nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya karşıyız ve direnişimiz kararlılıkla sürecektir, bunun bilinmesini isteriz" dedi.

"Yolumuz zor ancak açık"

Çözüm yanında, sivilleşme, demokratikleşme, insan hakları, eşitlik ve sosyal adalet adına mücadele eden TDP'nin bu uğurda kararlı mücadelesinin süreceğini ifade eden Çakıcı, "Yolumuz zordur, ancak, bu çalışma azmi ve yürekli birliktelik olduğu sürece yolumuz açıktır. Hedeflerimize tek tek ulaşacağız ve toplumu aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle uğraşacağız. Çocuklarımız için insanca yaşanabilir bir düzeni mutlaka yaratacağız" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.