İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün:"Hedefimiz sorunsuz bir TAK"

Özgürgün:"Hedefimiz sorunsuz bir TAK"

<P>Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, örnek bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve kutsal bir görevi yerine getiren Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) gelişmesi ve ileriye gitmesi amacıyla göreve geldiği ilk günden beridir çalıştığını belirterek, "Hedefimiz sorunsuz bir TAK" dedi.</P>

Yayın Tarihi: 21/12/11 15:16
okuma süresi: 4 dak.
Özgürgün:"Hedefimiz sorunsuz bir TAK"
A- A A+

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, örnek bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve kutsal bir görevi yerine getiren Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) gelişmesi ve ileriye gitmesi amacıyla göreve geldiği ilk günden beridir çalıştığını belirterek, "Hedefimiz sorunsuz bir TAK" dedi.

Özgürgün, TAK'ta bulunan en büyük sorunlardan biri olan TAK Yasası'nın Meclis'te ve dıştaki tüm kesimlerin oybirliğiyle geçtiğini, bunu ileriye taşımak için yönetim ve yetkili sendikayla çalıştıklarını, bir diğer sorun olan yeni binanın tamamlanması içinse çalışacaklarını belirterek, TAK'ın, siyasetten uzak yönetimiyle, her türlü sorununun üstesinden geleceğini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının haklı sesini dünyaya duyurmak amacıyla 21 Aralık 1973'te kurulan ve bugün 38. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) Yönetim Kurulu, bugün Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edildi.

ERSOY

Meclis Şeref Salonu'nda yer alan görüşmede ilk söz alan TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emir Ersoy, TAK'ın bugün 38. kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, bakan Özgürgün'e yeni TAK Yasası için teşekkür etti.

AZİZ

TAK Müdürü Perihan Aziz de, Özgürgün'e, TAK'a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, devletin en önemli kurumlarından olan TAK'ın Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurmak için objektif habercilik anlayışıyla çalıştığını vurguladı.

Aziz, bugüne kadar bu anlayışla sürdürdükleri çalışmaların her zaman böyle süreceğini belirtti.

Sancılı günlerden geçilen kurumda var olan sorunların devlet desteğiyle çözüleceğine de inanç belirten Aziz, 38. yıldönümü dolayısıyla TAK'ı bugünlere taşıyan tüm çalışanlara ve yetkililere teşekkür etti.

ÖZGÜRGÜN

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün de, göreve geldiği ilk günden itibaren bakanlığına bağlı olan TAK'ın ileriye taşınması ve gelişmesi için yakından ilgilendiğini, en önemli sorunlarından biri olan yasanın geçirildiğini, diğer bir sorun olan yeni binanın ise tamamlanması için çalışacaklarını kaydetti.

Özgürgün, TAK'ın Kıbrıs Türk basını ve devleti için çok önemli bir yere sahip olduğunu, bu görevini de örnek bir çalışmayla sürdürdüğünü belirterek, çalışanların kutsal bir görev yaptığını söyledi.

TAK Yasası'nın Meclis'te hem iktidar hem de muhalefetin oybirliğiyle geçtiğini, devleti temsil eden kurumlar bakımından bunun güzel bir olay olduğunu ifade eden Özgürgün, yeni yasa sonrası TAK'ın sorunlarının çözülmesi için de çalışacağını kaydetti.

Özgürgün, TAK'ın siyasetten uzak bir yönetim kurulu bulunduğunu ve kurumu en iyi şekilde çalıştırdığını, kararlar aldığını, kendilerinin de siyasi bakımdan yasalar gibi üzerlerine düşen görevleri yerine getirdiklerini belirterek, yasal sıkıntılarda her zaman üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini, ancak kurumun işleyişine hiçbir zaman karışmadıklarını vurguladı.

"TAK'a göz bebeğimiz gibi bakmalıyız" diyen ve tüm TAK çalışanları ile yetkilileri özverili çalışmalarından dolayı kutlayan Özgürgün, hiçbir şekilde sorunların aşılmasında en ufak sıkıntı yaşanmaması için ellerinden geleni ortaya koyacaklarını kaydetti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.