İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ'de kan bağışı kampanyası

YDÜ'de kan bağışı kampanyası

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Turgay Çavuş, Yıldırım Meral ve Burak Kale, İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Ufuk Altunç danışmanlığında Thalasemia hastaları için YDÜ Hastanesi işbirliği ile üniversitede kan bağışı kampanyası düzenledi.

Yayın Tarihi: 30/12/11 14:43
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ'de kan bağışı kampanyası
A- A A+

YDÜ'den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Eğitim Sarayı girişinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, YDÜ Hastanesi teknik donanımları, ambulansı ve personeli ile destek verdi.

Ufuk Altunç kampanyayla ilgili şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin başlattığı kan bağışı kampanyası gerçekten takdire değer. Çünkü kanamalı bir hasta ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadının yaşamını sürdürebilmeleri için kan ve kan ürünlerine ihtiyaç duyar. Ülkemizde hayatları boyunca kan ve ürünlerini almak zorunda olan (ayda en az 2-3 ünite) hemofili ve thalaesamia hastası bulunmakta ve bunlar sizlerin vereceği bir damla kanı beklemektedirler".

Ayrıca, proje kapsamında kan bağışında bulunanlara HIV (AIDS), HBS (HEPATİT B), HCV (HEPATİT C), RPR (FRENGİ) ve kan testi ücretsiz olarak yapıldı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.