İÇ HABERLER
okuma süresi: 10 dak.

Küçük: "2011, 2012'nin çok güzel olacağının habercisi"

Küçük: "2011, 2012'nin çok güzel olacağının habercisi"

Başbakan İrsen Küçük, bugün düzenlediği basın toplantısıyla geride bırakmaya hazırlandığımız 2011 yılını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30/12/11 14:44
okuma süresi: 10 dak.
Küçük: "2011, 2012'nin çok güzel olacağının habercisi"
A- A A+

Başbakan İrsen Küçük, hükümetin 2011 yılı için planladıkları çalışma programının başarıyla sonuçlandığını belirterek, "Hükümetimiz doğru yoldadır. Çünkü hedefimiz halkımızın beklentilerinin kesiştiği aydınlıktır. Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil, rüzgara karşı koydukları için uçarlar" dedi.

2012'nin çok daha güzel geçeceğini belirten Başbakan Küçük, 2011'deki ithalat ve ihracat rakamlarında, turizm gelirlerindeki artış ile yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısının yükselmesinin ülke için reform, değişim ve atılım sayılabilecek çabaların, 2012'nin çok daha güzel olacağının habercisi diye niteledi.

Başbakan Küçük, 2011'i değerlendirdiği basın toplantısında, yeni yılın Kıbrıs Türk halkına ve dünyadaki tüm halklara barış, huzur, refah ve sağlık getirmesini dileyerek, hükümeti için esas olanın istikrar ve gelişim olduğunu söyledi.

Küçük, 24 Ocak 2011'de Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "geleceğimiz için cesaret ve kararlılıkla gerekli ekonomik tedbirleri alarak ülkemizi en kısa sürede aydınlığa taşıyacağımızın sözünü vermiştim. Ülke ekonomisinde son bir yılda görülen büyüme trendi bizleri umutlandırırken, bunu sürekli kılmak için de motivasyon kaynağımız olmuştur" dedi.

Başbakan Küçük, devraldıkları kötü mirastan ve dünyadaki ekonomik krizden çıkabilmenin yolunun istikrarlı hükümet ve istikrarlı kalkınmayla mümkün olacağını belirterek, sorunları çok iyi bildiklerini ve çözümün bir süreç ve sabır işi olduğunu söylediğini kaydetti.

74 YASA, 115 TÜZÜK

2011 yılında Bakanlar Kurulu'nun 74 yasa tasarısını meclise sevk ettiğini; 115 tüzük, 56 kararname ve 2 nizamnameyi onaylayıp uygulamaya koyduğunu ifade eden Başbakan İrsen Küçük, 2011'i çok daha olumlu sonuçlarla geride bırakacaklarını söyledi.

"2012'NİN ÇOK GÜZEL OLACAĞININ HABERCİSİ"

Küçük, 2011'deki ithalat ve ihracat rakamlarında, turizm gelirlerindeki ve yüksek öğrenimdeki öğrenci sayısının artmasının ve ülke için reform, değişim ve atılım sayılabilecek çabaların, "2012'nin çok daha güzel olacağının habercisi" diye niteledi.

2012-2014 dönemi için hedeflerinin sektörleri canlı tutup büyütmek, üniversitelerdeki öğrenci sayısını artırmak ve istikrarlı büyümeyi sürdürmek; Anavatan Türkiye'den su getirmek gibi projeleri gerçekleştirip hayata geçirmek olduğunu ifade eden Başbakan İrsen Küçük, ekonominin lokomotifi turizmde teşviklerle turist sayısının arttığını ve tüm otellerin doluluk oranlarının yükseldiğini anlattı.

TURİZM GELİRLERİ… BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI…

Küçük, 2010'da 406 milyon lira olan turizm gelirlerinin 2011'de 650 milyon lirayı aşmasının beklendiğini kaydederek, hem devletin hem de vatandaşların mali yapısının güçlenmesi için çalıştıklarını; bu amaçla hazırladıkları borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili yasa tasarısının önümüzdeki günlerde meclisten geçirileceğini ve borçların 9 yıla kadar yeniden yapılandırılacağını söyledi.

Askerlik Yasası'nda gündemde olan değişikliklerle yurtdışında yaşayan gençlerin ülkelerine dönmelerine imkan verileceğini; askerlikten muaflığın da 49 yaş olarak belirlenirken bedelli askerlik şartlarının da gençler lehine iyileştirileceğini bildiren Başbakan Küçük, bu yasayla ülke lehine hem sosyal hem de ekonomik iyileştirmelerin yaşanacağını kaydetti.

E-DEVLET…VERGİ…

Başbakan İrsen Küçük, vergi adaletinin sağlanması ve tartışmalara son verilmesi için e- devlet projesinde Vergi Dairesi için yeni bina projesinin sürdüğünü, KOBİ'lerin geliştirilmesi projesinde 1122 KOBİ'ye 36.5 milyon TL'lik düşük ve sıfır faizli kredi kullandırıldığını; imalat sektörü için de 3 milyon liralık hibe sağlandığını bildirdi.

ERCAN'DAKİ PROJELER

Ülkeye yakışan, uluslararası standartlara uygun, üç yılda devreye konulması planlanan, iki katlı yeni pistli, iki kat otoparkı olan yeni havaalanı projesinin de hayat bulacağını açıklayan Başbakan Küçük, görüşün sıfır olduğu zamanlarda uçaklara otomatik iniş sağlayan sistemin de önümüzdeki aylarda Ercan'da devreye gireceğini bildirdi.

115 YENİ TRAFİK POLİSİ

Başbakan İrsen Küçük, trafik kazalarıyla mücadelede yapılanlara da değinerek, yollarda iyileştirme ve ışıklandırma çalışmalarıyla daha kaliteli yollar hedeflediklerini açıkladı. Küçük, ocak ayında yabancı dil bilen 115 yeni polis istihdamı için yetki verdiklerini; bu polislerin de anayollarda 24 saat trafik kontrolü yapacağını kaydetti.

Trafik kazalarıyla mücadele çalışmaları için İçişleri ve Ulaştırma bakanlarının çalışmasıyla kameralı 8 aracın alındığını belirten Başbakan İrsen Küçük, bu araçların yeni polislerin kullanımına verileceğini; tüm bunlarla herkesi üzen trafik kazalarının asgariye indirilmesi olduğunu söyledi.

TAPUDA OTOMASYON

Tapuda otomasyon projesinin yeni yılda devreye konulacağını bildiren Başbakan Küçük, böylece şikayete yol açan gecikmelerin önleneceğini belirtti.

33 yerleşim biriminde 1072 gence, altyapıları da devlete ait olmak üzere arsa dağıtıldığını; uygulamanın aynı anlayışla süreceğini ifade eden Başbakan Küçük, sağlıkta yapılanlarla artık tedavi için yurt dışına gidişe gerek kalmadığını; aksine yurt dışından hasta geldiğini kaydetti. Bu yıl tıbbi cihaz, araç-gereç ve hizmetlerin yenilenmesi ve geliştirilmesi için 2.5 trilyon lira harcandığını açıklayan Başbakan İrsen Küçük, bu nedenle Türkiye hükümetine teşekkür etti.

Başbakan Küçük, yüksek öğrenimde öğrenci sayısının 43 binden 47 bine ulaştığını; tanıtım programları sayesinde rakamın 60 bine ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Ülkeye uygun, adil, sosyal güvenlik sistemi sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik ve Sosyal Sigortalar Yasalarının meclisten geçtiğini hatırlatan Küçük, AB uyum yasaları çerçevesinde de 8 yasa ve 9 tüzük hazırlandığını; dün de Elektronik Haberleşme Yasası'nın mecliste onaylandığını hatırlattı.

Basın toplantısında dış politika ve Kıbrıs müzakerelerine de değinen Başbakan Küçük, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin dış politikasının ana hedefi yarım asra yakın bir süredir devam eden kapsamlı çözüm müzakerelerinin başarıya ulaşıp ulaşmamasından bağımsız olarak, halkımızın ve devletimizin güven, huzur ve refah ortamında uluslararası camiada hak ettiği yeri almasını sağlamaktır.

Bu bağlamda Hükümetimiz başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, devletimizin kurum ve kuruluşları ile yakın işbirliği ve istişare içinde bu görevini yürütmektedir. Bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk halkından adada meşru haklarından taviz vermesi umulmamalı, hele Yıl içinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin özellikle Akdeniz'de yürüttüğü haksız petrol-gaz arama çalışmalarındaki, bencil ve iyi niyetten yoksun tutumu karşısında sessizlik beklenmemelidir."

"PLANLADIĞIMIZ ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞARIYLA SONUÇLANDI"

Başbakan İrsen Küçük, 2011'i geride bırakırken, ocak ayında planladıkları çalışma programını başarı ile sonuçlandırdıklarını rahatlıkla ifade edebileceklerini belirterek, "Hatırlanacağı üzere 2009 yılında ülkemiz ekonomisi -%5.7 küçülmüştü. İktidara gelmemizle birlikte aldığımız ekonomik tedbirler, kamu maliyesinde izlenen sıkı maliye politikaları ve tüm sektörlere yönelik destekleyici politikalarımızla ekonomide yeniden bir büyüme trendi yakalanmıştır" dedi.

YÜZDE 4.3 BÜYÜME

Küçük, dünyada yaşanan ekonomik kriz ve dövizdeki dalgalanmalar ülkeyi olumsuz yönde etkilenmekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin uyguladığı para politikası tedbirleri ve aldıkları mali ve ekonomik önemler sonucu bütçe açıklarının büyük oranda kapatıldığını belirterek, "Bu gelişmelerle ekonomimizde 2011 yılındaki büyüme beklentimiz %4.3 seviyesindedir. Bu tespitler başta anavatan Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve tüm ekonomik çevrelerce de memnuniyetle saptanmıştır" ifadelerini kullandı.

Başbakan İrsen Küçük, 1 Ocak 2012 itibarıyla eşel mobil uygulamasına yeniden başlanacağını, hayat pahalılığının çalışanların maaşlarına yansıtılacağını da hatırlatarak, son yıllarda kaynak yetersizliği nedeniyle Ocak ayına sarkıtılan 13. maaş ödemelerine bugün başlandığını da belirtti.

"DOĞRU YOLDAYIZ"

Küçük, "Hükümetimiz doğru yoldadır. Çünkü hedefimiz halkımızın beklentilerinin kesiştiği aydınlıktır. Hükümetimiz uyum içindedir" dedi.

Arkadaşlarının zor görevler üstelendiğini ama bunu başarabilecek birikim, çalışma şevki ve inancına sahip olduğunu ifade eden Başbakan Küçük, Türkiye'nin reformcu hükümetinin güven ve desteğiyle yollarına kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

"UÇURTMALAR RÜZGAR GÜCÜYLE DEĞİL, RÜZGARA KARŞI KOYDUKLARI İÇİN UÇARLAR"

Başbakan İrsen Küçük, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

"Kıbrıs Türkü'nü zor günlerden alıp bugünlere taşıdık. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak anavatan Türkiye'nin de desteği ile olduğumuz noktadan çok daha ileriye ulaştıracağız. Hep söyledim. Söylemeye devam edeceğim. Bu küçücük adamızda fırtınalar hiç dinmedi. Zorlukları birlikte inançla aşacağız. En büyük şansımız devletimizdir, KKTC'dir. Hep yanımızda hissettiğimiz Anavatan Türkiyemizdir. Çalışacak, çok çalışacak ve başaracağız. Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil, rüzgara karşı koydukları için uçarlar."

Başbakan Küçük daha sonra soruları yanıtladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.