İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Eski KTHY çalışanlarından 60 kişi çarşamba işbaşı yapacak

Eski KTHY çalışanlarından 60 kişi çarşamba işbaşı yapacak

Başbakan İrsen Küçük, eski KTHY çalışanlarından en ihtiyaçlı olduğu saptanan 60'ının Pazartesi günü çağrılacağını ve Çarşamba günü de işbaşı yapacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 30/12/11 14:48
okuma süresi: 5 dak.
Eski KTHY çalışanlarından 60 kişi çarşamba işbaşı yapacak
A- A A+

Başbakan Küçük, bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruların yanıtlarken, iflas edip kapatılan eski KTHY'nin işsiz kalan çalışanlarının en ihtiyaçlı olan 60'ının 4 Ocak 2012'den itibaren çeşitli devlet dairelerinde işe başlayacağını bildirdi.

Mayıs ayında iktidara geldiklerini ve Haziran'da KTHY'nin devre dışı kaldığını kaydeden Başbakan Küçük, 280 personeli bulunan şirketin acil ihtiyaçlı olan 60'ının istihdamı için listelerin hazırlandığını; sözlerini tutacaklarını; Pazartesi günü çağrılacak bu kişilerin 4 Ocak Çarşamba günü işe başlayacağını kaydetti.

Geri kalanların özelleştirme yasası kapsamında, geçici madde uyarınca işe alınacağını daha önce de söylediğini belirten Başbakan Küçük, devlete yeni istihdam edileceklerin geçmişe göre biraz daha düşük baremle başlamasına yönelik de bir yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlattı ve KTHY eski çalışanlarının mağdur olmaması için Özelleştirme Yasası'nın geçici maddesi uyarınca çalışma yıllarının dikkate alınacağını anlattı.

"ZORBALIK DEĞİL, GÖRÜŞÜNÜ DUYURMALI"

Başbakan Küçük, Meclis'te yaşanan olaylarla ilgili soruya karşılık, muhalefetin bazı yasalara tepki koyabileceğini; aritmetiği fazla olan partinin görüşlerinin daha fazla itibar gördüğünü, ama zorbalık yapmak, pazu gücüyle parlamento çalışmalarını engellemek değil, herkesin görüşünü halka duyurması gerektiğini ifade etti.

Küçük, pazu gücüyle parlamento çalışmasını engellemeye karşı dünyanın her yerinde olduğu gibi tedbir alındığını belirterek, kendisinin ve Meclis Başkanı'nın bizzat araya girip rica ettiğini ama itibar görmediklerini ifade etti. Başbakan şöyle konuştu:

"Parlamentonun çalışma lazım. Halkın beklediği yasalar var. Bazı yasalara karşı çıkabilirsiniz, biz de çok çıktık. Ama sonuçta kürsüden halka görüşlerinizi duyurursunuz. Dersiniz ki 'bu yasa, şu madde bize, topluma terstir' dersiniz. Ama çalışmaların önüne geçilmesi, hele bunu düzgün olmayan yöntemle, pazu gücüyle yapmak doğru değildir. Aksi taktirde parlamentolarda üretkenlik elde etmek mümkün değildir."

"2012'DE ERKEN SEÇİM YOK AMA UBP SEÇİME HER ZAMAN HAZIR"

2012'de erken seçim söz konusu olup olmadığı sorusuna karşılık Başbakan Küçük, "Yok, biz 2014'ten bahsediyoruz. Erken seçim yok. 2014'te kısmetse normal seçim yapacağız. Hazırlığımız odur. UBP bir erken seçimden korkmaz, çekinmez, her zaman seçime en hazır partidir, ama halk bize 5 yıllık bir yetki vermiştir, biz bu 5 yılımızı kullanmak isteriz. Erken seçim UBP'nin programında yoktur, seçim yılımız 2014'tür" ifadelerini kullandı.

Başbakan İrsen Küçük, Meclis'te yaşanan olaylarla ilgili TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı'nın Meclis Başkanı ve kendisinin "çete kurduğu" yönündeki ifadesinin hatırlatılması üzerine, "Bir çete vardı orda, üçlü bir çete gördüm" dedi.

"POLEMİĞE GİRMEK İSTEMEM"

Yıllarını politikaya vermiş bir kişi olarak polemiğe girmek istemediğini vurgulayan Başbakan Küçük, "Ama parlamentoyu çalıştırmamız lazım. Bir şeye katılmazsak görüşümüzü söyler, halka duyururuz. Kaldı ki tüm partilerin elinde basın organları da var. Günlük gazetelerimiz, tüm televizyonlarda okunuyor. Katılmasak da görüşleri halka duyurmalıyız ama sonuçta parlamento da, hükümet de çalışacak" diye konuştu.

Başbakan İrsen Küçük, muhalefetin tasvip etmediği bazı yasaların halkın beklentisi olduğunu kaydetti.

PETROL ARAMA… 40 TIRLIK KONVOYLA GEREKLİ ARAÇLAR GELECEK

Küçük, bir başka soru üzerine Gazimağusa'da karada petrol aramalarının 2012'de başlayacağını; 2 aylık hazırlık döneminin sürdüğünü; 40 TIR'lık konvoyla gerekli araçların adaya geleceğini ve petrol aramalarının başlayacağını söyledi.

Su getirme projesinin de günü gününe devam ettiği belirten Başbakan Küçük, programın planlandığı gibi sürdüğünü ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.