İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu'ndan yeni yıl mesajı

UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu'ndan yeni yıl mesajı

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, partisinin, tarihi görevinin bilinci ile Kıbrıs Türk halkını daha güzel yarınlara taşımakta kararlı olduğunu vurgulayarak, "Daha yapılacak önemli işlerimizin olduğunun farkındayız. 2012'nin gerek hükümet gerekse parlamento çalışmaları için daha verimli geçmesi adına gereken gayret mutlaka gösterilecektir" dedi.

Yayın Tarihi: 30/12/11 16:58
okuma süresi: 4 dak.
UBP Genel Sekreteri Hasipoğlu'ndan yeni yıl mesajı
A- A A+

Hasipoğlu, yeni yıl mesajında, 2012 yılının Kıbrıs konusunda bir antlaşma yılı olması dileğinde bulunarak, yeni yılın tüm insanlığa, millete, halka sağlık, barış, refah ve huzur getirmesini diledi.

Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi iktidarı olarak 2011 yılı gibi tüm dünyada tarihin en ağır ekonomik bunalımlarından birinin yaşandığının konuşulduğu bir zaman diliminde, Kıbrıs Türk halkının sıkıntılarını azaltma, bozulan kamu maliyesini düzeltme ve ekonomik kalkınmayı yeniden bir istikrara kavuşturmak için çalıştıklarını kaydetti.

Hasiopoğlu, "Hükümetimizin, parlamenter arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, bürokratlarımızın yoğun gayreti ile ülkemizin yararı için pek çok yasa Meclis'ten geçerken, pek çok yasa tasarısı Meclisimize sevk edildi" dedi.

"DAHA YAPILACAK ÖNEMLİ İŞLERİMİZİN OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Partisinin, tarihi görevinin bilinci ile Kıbrıs Türk halkını daha güzel yarınlara taşımakta kararlı olduğunu vurgulayan Hasipoğlu, "Daha yapılacak önemli işlerimizin olduğunun farkındayız. 2012'nin gerek hükümet gerekse parlamento çalışmaları için daha verimli geçmesi adına gereken gayret mutlaka gösterilecektir" dedi.

Anayasa'nın daha çağdaş bir şekle konulması, Meclis İç Tüzüğü'nün bir düzenlemeye tabi tutularak çalışmaların çağdaşlaştırılması, Siyasal Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın gerekliğinin önemine herkesin vakıf olması gerektiğini ifade eden Hasipoğlu, şunları kaydetti:

"Bunların yanı sıra toplumsal sorunlarımız arasında ön plana çıkmakta olan uyuşturucu, çevre kirliliği, trafik kazaları gibi sorunları el birliği ile aşmak zorundayız.

Halkımıza güveniyoruz, Kıbrıs Türk halkının birikimi ve çalışkanlığı ile yeni başarılara imza atacağına eminiz. Yeter ki birlik - beraberliğimizi bozmayalım. Anavatan Türkiye ile birlikte el - ele, gönül - gönüle ilerlediğimiz sürece yarınlarımızın bugünlerden çok daha güzel olacağına inancımız tamdır."

"DİLERİZ 2012 YILI KIBRIS KONUSUNDA BİR ANTLAŞMA YILI OLUR"

Hasipoğlu, 2012 yılının Kıbrıs konusunda bir antlaşma yılı olması dileğinde bulunduğu mesajını şöyle tamamladı:

"Ulusal Birlik Partisi olarak Cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü gayretlere desteğimiz tamdır. Rum tarafı uzlaşmaz, 1974 öncesine dönüşü hayal eden tutumundan vazgeçerse bir antlaşma mümkün olabilir, yok aynı tutumlarını devam ettirirlerse bir yere varılması mümkün değildir.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nden beklentimiz, Kıbrıs'ta var olan gerçeklere dayalı bir antlaşma için Rum tarafı üzerindeki nüfuzlarını kullanmaları, Kıbrıs Türk halkını, Rum tarafının çözümsüzlük yanlısı tavrına rağmen cezalandırmaktan vazgeçmeleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin, özelde Kıbrıs Türk halkının, genelde tüm dünya halklarının yeni yılını kutlar, açlığın ve savaşların olmadığı bir yeni yıl dilerim."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.