İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yorgancıoğlu, son yapılan zamlara sert tepki gösterdi

Yorgancıoğlu, son yapılan zamlara sert tepki gösterdi

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla son yapılan zamları değerlendirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 05/01/12 16:00
okuma süresi: 3 dak.
Yorgancıoğlu, son yapılan zamlara sert tepki gösterdi
A- A A+

"Gün geçmiyor ki Ulusal Birlik Partisi Hükümeti, halkımıza yaşamı çekilmez kılacak kararlar almasın. Gün geçmiyor ki aldığı kararlar ile halkımızın satın alma gücünü azaltmasın.
İki yılı aşkın bir süredir maaş ve ücretlerde herhangi bir artış yapmayan UBP hükümeti hayatın her alanını pahalandırmakta, insanlarımızın satın alma gücünü ve yaşam kalitesini geriletmektedir. Yasalarımıza göre her yıl iki kez belirlenmesi gereken asgari ücretin en son ne zaman belirlendiği neredeyse unutulmuştur.

Asgari ücret komisyonu arada bir toplansa da, bu toplantılar göstermelik olmaktan ileriye gitmemektedir.

Öte yandan ise hükümet ekonomiyi büyüterek devlet gelirlerini artırıp bütçe açıklarını kapatmaya çalışacağına, her gün değişik birkaç temel tüketim maddesine zam yaparak bütçe açıklarını kapatmaya çalışmaktadır.

Son iki buçuk yılda başta elektriğe olmak üzere %36-40, benzine, mazota, ulaşıma, sağlığa, eğitime ve tüp gaza %65 zam yaparak hayatı yaşanmaz hale getiren UBP Hükümeti geçtiğimiz günlerde de başta benzinli araçların ruhsatlarına %12 olmak üzere sürüş ehliyetleri, seyrüsefer ruhsatları, kimlik kartları, doğum belgeleri ve pasaport harçlarına yüklü miktarda artışlar yapmış ve zaten satın alma gücü gerileyen insanımızın sırtına yeni yükler bindirmiştir.

Söz konusu kalemlerle ilgili yapılan artış oranları neye göre hesaplanmıştır? Neden benzinli araç ruhsatlarına yapılan artış % 12'dir de %10 veya % 20 değildir? Bu artışlardaki ölçü nedir? Halkımız bunu merak etmektedir.

Bugün ise benzine yeniden zam yapıldığı haberleri basına yansımıştır. Artık zam kararları Ulusal Birlik Partisi Hükümetinin gündelik işleri haline gelmiştir. Halkımız geçmiş UBP Hükümetleri döneminde olduğu gibi her çarşamba gününü yeni bir zam kararının alınacağı endişesi ile beklemektedir. Özellikle elektrik ve mazota yapılan zammın üretimi pahalandırdığı ve yerli üreticilerimizin rekabet gücünü ortadan kaldırdığı göz önüne alınırsa, ekonomimize zararları daha anlaşılır olacaktır.

Bu kadar yıldır maş ve ücretlere artış yapılmadığı halde her gün değişik bir temel tüketim maddesine zam yapılması insanlarımızı elektrik parası ödeyemez; arabasına yakıtı eskisi gibi koyamaz; çocuğunun okul taksitini denkleştiremez; hasta olsa bile doktora gidemez duruma getirirken son yapılan zamlardan sonra, şimdi de ehliyet, seyrüsefer çıkaramama noktasına getirecektir.

Ulusal Birlik Partisi Hükümeti kendi halkına eziyet eder bir noktaya gelmiştir. Toplumsal bütün kesimlerin feryadı bu eziyetin ifadesidir. Partimiz bütün toplumsal kesimleri, UBP Hükümetinin aldığı ve halkımızın yararına olmayan bu zamları geri püskürtmek için birlik olmaya çağırmaktadır.

Özkan Yorgancıoğlu
CTP-BG Genel Başkanı"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.