Sağlıkta ücret alınmasıyla ilgili tepkiler devam ederken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri alınan kararı savunuyor.Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Akçaba, yeni düzenlemenin doğru bir adım olduğunu belirterek, bir günde 50 bin TL topladıklarını açıkladı.
Yaptıklarının doğru olduğunu söyleyen Akçaba, toplanan paraların hastaneler için yatırıma dönüşeceğini ifade etti.
Akçaba, dün Kıbrıs TV’de yayınlanan ‘Gün Ortası’ programına konuk oldu ve canlı yayında bakanlığın ücretli sağlık uygulamasına ilişkin düşüncelerini açıkladı.
“FON GEREKLİ”
“Söz savunmada” diyerek konuşmasına başlayan Akçaba, fon yasasının başka bir isimle 1971 yılından bu yana bağış şeklinde yürürlükte olduğunu dile getirdi.
Daha önce bağış makbuzlarının gelişigüzel bir uygulamayla alındığını belirten Akçaba, geçmişte bundan dolayı 12 çalışanın yargılandığını ifade etti.
Akçaba, “Bu fonda biriken para ile Mağusa Hastanesi inşa edildi” diyerek fonun gerekli olduğunu iddia etti. Akçaba, tüzükte yaptıkları düzenleme ile artık tüm kesimlerden ücret talep edildiğini belirtti.
“ANAYASAYA AYKIRI DEĞİL”
Akçaba, “Sosyal sigortalılardan ücret alıyoruz ama kamu görevlilerinden alınmıyor, biz bu durumu düzelttik” dedi.
Akçaba, bazı kesimlerin yapılanın anayasaya aykırı olduğunu söylediğini ancak uygulamada anayasal bir sorun olmadığını iddia etti.
“AYRILAN BÜTÇE İLE SAĞLIK AYAĞA KALKMAZ”
Akçaba, sağlığın devletin ayırdığı bütçe ile ayağa kalkmasının söz konusu olamayacağını belirtti.
Belirlenen ücretlerin çok cüzi olduğunu ifade eden Akçaba, “Üç lira, beş liralar ile bir günde 50 bin TL topladık. 20 günle çarpsak, bu para aylık 1 trilyon yapar. Yılda 12 trilyondan bahsediyoruz. Bu parayla biz hastaneyi ayağa kaldırırız” dedi.
Kıbrıs Gazetesi








Kıbrıs Postası’nın dün gündeme getirdiği Lefkoşa Türk Belediyesi hesaplarını incelemeye alan Sayıştay'ın yazdığı yazıyla, belediyede maaşını alamayan çalışanlardan 487 kişi aynı zamanda işinden de olduğu haberine Başb...
Uzun süredir Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) yaşanan sorunlar ve toplanmayan çöpler, yeni bir sektörün doğmasına sebep oldu.
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, istihdam edilmeyen yakınının ‘hıncını’, rektörü salondan attırarak aldı!