Ana Sayfa >> İÇ HABERLER 22 Şubat 2012, Çarşamba 08:25
Sağlık örgütlerinden güvence: "Para vermeyen hastaya bakarız"
Tıp – İş Başkanı Şeherlioğlu ile Tabipler Birliği Başkanı Hüdaoğlu, vatandaşlara güvence verdi: “Para vermeyen hastaya bakarız”

Sağlık Bakanlığı’nın devlet hastanelerinde paralı hizmet uygulaması başlatması, sağlık örgütlerinden de tepki gördü. Kıbrıs TV’de yayınlanan ‘Son Durum’ programına katılan Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu ve Tabipler Birliği Başkanı Dr. Suphi Hüdaoğlu, para vermeyen hastalara bakılacağını bildirdi.

Dr. Şeherlioğlu, hükümet tarafından başlatılan bu uygulamanın sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını belirterek, para ödemeyen hastalara bakmak zorunda olduklarını söyledi. Sağlık konusundaki gelişmelerden rahatsız olduklarını anlatan Şeherlioğlu, yıllardan beri üzerinde durdukları ‘sağlık sigortasının’ yürürlüğe girmesini istedi. Dr. Şeherlioğlu, “Vatandaş olsun olmasın, para ödemiyor diye hastayı ölüme terk edemeyiz” dedi.

Tabipler Birliği Başkanı Dr. Suphi Hüdaoğlu da hastalardan para talep edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti. Hüdaoğlu, tüm üyelere çağrıda bulunarak, “Para ödemeyen hastaları geri çevirmeyiniz ve onlara bakınız” diye konuştu.

Sağlıktaki sorunların çözümü için ‘Özel Sağlık Fonu’ oluşturulmasının önemine değinen Hüdaoğlu, vatandaşların bu şekilde ister özelde isterse devlette tedavi olabileceklerini söyledi.

Kıbrıs Gazetesi


Yorum Yaz     Paylaş Share/Bookmark    
YORUMLAR
0
ONAY BEKLEYENLER
0
increase font size decrease font size print this page tell a friend Yorum Yaz (0)

Sır gibi saklanan ve 487 kişinin durdurulmasını içeren sayıştay belgesini yay...
Kıbrıs Postası’nın dün gündeme getirdiği Lefkoşa Türk Belediyesi hesaplarını incelemeye alan Sayıştay'ın yazdığı yazıyla, belediyede maaşını alamayan çalışanlardan 487 kişi aynı zamanda işinden de olduğu haberine Başb...
Lefkoşa'daki çöp sorunu sektör yarattı: Alo Çöp
Uzun süredir Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) yaşanan sorunlar ve toplanmayan çöpler, yeni bir sektörün doğmasına sebep oldu.
Hüseyin Özgürgün'ün örtbas edilen skandalı
Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, istihdam edilmeyen yakınının ‘hıncını’, rektörü salondan attırarak aldı!