İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Vehbi: "Eğitim boyutu yanında anlaşmaların ülke ekonomisi ve tanınmasına da katkısı büyük"

Vehbi: "Eğitim boyutu yanında anlaşmaların ülke ekonomisi ve tanınmasına da katkısı büyük"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) uluslararası akademik işbirliği anlaşmalarına bir yenisini ekledi. Ürdün'ün önde gelen üniversitelerinden Al-Isra Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmasına Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ile Al-Isra Üniversitesi adına Rektör Prof. Numan Ahmad Elkhatib imza koydu.

Yayın Tarihi: 14/03/12 16:12
okuma süresi: 3 dak.
Vehbi: "Eğitim boyutu yanında anlaşmaların ülke ekonomisi ve tanınmasına da katkısı büyük"
A- A A+

Anlaşma ortak akademik programlar, öğrenci ve akademisyen değişimi yanında ortak bilimsel projeleri kapsarken anlaşma ile Ürdünlü öğrenciler ve bilim insanları GAÜ'nün Kıtalararası Kampüslerinde eğitim görme hakkı kazanıyor.

Ürdün Al-Isra Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen imza töreni sonrasında üniversite kurucusu Maher Fathi Al-Glalaiyini tarafından da kabul edilen Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi konuyla ilgili GAU TV Aktüel Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

Asım Vehbi : "Anlaşma İle GAÜ Ortadoğu Yükseköğretiminde Etkisini Genişletiyor."

Al-Isra Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmasının kapsamı ile Girne Amerikan Üniversitesinin ortadoğu yükseköğretiminde etkisinin genişlediğini ifade eden Vehbi, anlaşma ile Ürdün ve Ortadoğulu öğrenci ve bilim insanlarına GAÜ Uluslararası Kampüsleri ile küresel eğitimin kapılarının açıldığını vurguladı.

Ürdün ve Ortadoğulu öğrenci ile bilim insanlarının GAÜ İngiltere, Singapur ve ABD Kampüslerinde eğitimlerine devam etme fırsatı tanıyan anlaşma yanında daha önce Ürdün ve bölge üniversiteleri ile imzalanan akademik işbirliği anlaşmalarının da ülke tanıtımı ve ambargoların kırılmasına önemli katkılar yaptığını ifade eden Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi'nin yükseköğretimde 25. yılını kutladığı 2009-2010 akademik yılında Ürdün Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı resmi internet sitesi www.mohe.gov.jo adresinde ilan edilen denklik ve onay ile GAÜ'nün akademik program ve diplomasının AB ülkeleri ve ABD'den sonra Ortadoğu'nun önemli ülkelerinden Ürdün'de de resmi geçerlilik ve denklik kazandığını hatırlattı.

Al-Isra Üniversitesi Rektörü Prof. Numan Ahmad Elkhatib'in, imza töreninde GAÜ'nün uluslararası kampüsleri ve eğitim yapısının ortadoğu tarafından yakından izlendiğini ve GAÜ'nün Ortadoğu'da tanınan önemli bir üniversite olduğunu da ifade ettiğini sözlerine ekleyen Vehbi, anlaşma ile Kuzey Kıbrıs ve GAÜ'nün uluslararası kampüslerinde eğitimlerini sürdürecek öğrenci ve bilim insanlarının ülke gerçeklerini dünyaya anlatacak KKTC fahri elçisi olarak ülkelerine dönecek olmalarının önemine işaret ederek 120'nin üzerinde üniversite ile GAÜ'nün akademik işbirliklerinin devam etmesinin eğitim boyutu yanında sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanlarda KKTC'ye önemli katkılar yaptığını vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.