İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

EURHODIP 2012 toplantısı GAÜ'de gerçekleşiyor

EURHODIP 2012 toplantısı GAÜ'de gerçekleşiyor

<P>Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) ev sahipliğini yaptığı, 71.si düzenlenen Dünya turizm eğitimine yön veren önemli bir eğitim kuruluşlarından Avrupa Otelcilik Okullar Birliği (EURHODIP), 2012 toplantısını GAÜ'de gerçekleştiriyor.</P> <P> </P>

Yayın Tarihi: 24/03/12 13:16
okuma süresi: 3 dak.
EURHODIP 2012 toplantısı GAÜ'de gerçekleşiyor
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ) ev sahipliğini yaptığı, 71.si düzenlenen Dünya turizm eğitimine yön veren önemli bir eğitim kuruluşlarından Avrupa Otelcilik Okullar Birliği (EURHODIP), 2012 toplantısını GAÜ'de gerçekleştiriyor.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, EURHODIP yönetim ve yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı, GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampus Millenium Kompleks Senato Toplantı Salonunda gerçekleşiyor.

EURHODIP, Cratos Premium Otel'de basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulunarak birlik ile toplantı hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısına, Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, GAÜ Rektörü Prof. Yıldırım Öner, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, EURHODIP Başkanı Dr. Cees Van Der Klip, Başkan Yardımcıları Dr. Shyam Patiar, Helena Cvikl ve GAÜ Turizm Bölüm Başkanı, EURHODIP Genel Sekreteri Nafiya Güden ile bazı akademisyenler katıldı.

VEHBİ" KKTC'de Toplantı Ülke Tanıtımına Önemli Katkı yapacak".

Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi, toplantıda yaptığı kısa konuşmada, dünya turizm eğitimine yön veren önemli bir birlik olan EURHODIP'in 2012 yılı toplantısını KKTC'de gerçekleştireceğini belirterek, adada ilk kez yapılacak toplantıya ev sahipliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

EURHODIP'in misyon ve çalışmaları hakkında bilgi veren Asım Vehbi, GAÜ'nün birlik ile sıkı işbirliği içinde olduğunu söyledi.

KLIP" Politik Sınır Gözetmiyoruz, KKTC'de olmaktan Mutluyuz".

EURHODIP Başkanı Dr. Cees Van Der Klip ise, toplantıyı KKTC'de gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirterek, 40 ülkeden 350 üyesi bulunan kurumun; Avrupa ve dünyada turizm ve konaklama eğitimi veren üniversite ve okullara, araştırma, bilgi ve deneyim paylaşımı sağlayarak sektöre profesyonel işgücü kazandıran bir kuruluş olduğunu söyledi.

Kurumun üye yükseköğretim kurumları ve okullar arasında ortak müfredat, akreditasyon sistemleri oluşturarak, öğrenci ve akademisyen değişimleri, çeşitli uluslararası panel ve yarışmalarla dünya turizmine yön verecek işgücünü sektöre hazırladığını belirten Van Der Klip, politik sınır gözetmeden çalışan birliğin tek amacının; turizm ve konaklama eğitimini desteklemek olduğunu kaydetti.

Politika dışı bir organizasyon olan birliğin, turizm ve konaklama eğitimi veren program ve okullara kayıtsız kalamayacağını belirten Klip, turizm potansiyeli yüksek güzel bir ülke olan Kuzey Kıbrıs'ta bu sektörde çalışanların geleceğe odaklanmasını istedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.