İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kırgızistan heyetinden GAÜ'ye resmi davet

Kırgızistan heyetinden GAÜ'ye resmi davet

KKTC Meclis Başkanlığının resmi davetlisi olarak ülkede bulunan Kırgızistan devlet heyeti Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 29/03/12 14:38
okuma süresi: 4 dak.
Kırgızistan heyetinden GAÜ'ye resmi davet
A- A A+

Kırgızistan Meclis Başkan Yardımcısı Talant Mamitov, Milletvekilleri Ömürbek Bakırov ve Dastanbek Jumabekov ile KKTC-Orta Asya Dostluk ve İşbirliği Vakfı Başkanı Doç. Dr. Erhan Arıklı ile Kırgız gazeteci Azamat Tınayev'den oluşan konuk heyet Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından kabul edilerek GAÜ ve uluslararası kampüsleri yanında Orta Asya Üniversiteleri ile akademik işbirliği ve yürütülen ortak eğitim programları ile ilgili bilgi aldı. GAÜ Rektörlük Ofisinde gerçekleşen kabulde Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek de hazır bulundu.

"GAÜ'yü Resmi Davetlimiz Olarak Ülkemize Bekliyoruz"

Konuk heyet adına ziyarette konuşma yapan Kırgızistan Meclis Başkan Yardımcısı Talant Mamitov, Orta Asya yükseköğretim dünyasının Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Kampüsleri ile eğitim programlarını yakından takip ettiğini belirterek Kırgız eğitim kurumları ile akademik işbirliklerini daha da geliştirmek ve 27 yıllık bilimsel bilgi birikimi yanında yükseköğretimde ululararasılaşma deneyimlerini paylşamak adına Girne Amerikan Üniversitesi yetkililerine Kırgızistan adına resmi davetini iletti.

"Kırgız Öğrencilerin Aldığı Eğitimi Yakından Görmek Ülkemiz Adına Gurur Verici"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs ile kampüs içerisinde yer alan TechnoPark ileri mühendislik eğitim merkezi laboratuvarlarını da ziyaret eden konuk heyet, Girne Kampüs eğitim programları ve teknolojik altyapısının yükseköğretimde otorite olan modern ülkeler seviyesinde olduğunu ifade ederek GAÜ'de lisans, yükseklisans ve doktora eğitimlerine devam eden Kırgız öğrencilerin memnuniyetlerinden ülkeleri adına gurur duyduklarını belirtti.

"Orta Asya ve Türk Dünyası İle 27 Yıllık Bilimsel Bilgi Birikimini Paylaşmaktan Onur Duyuyoruz"

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Vehbi ziyarette yaptığı konuşmada GAÜ olarak konuk heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek Kırgızistan devlet heyetine GAÜ akademik programları ve uluslararası kampüsleri İngiltere, Singapur ve ABD kampüsleri ile GAÜ'nün öğrencilerine sağladığı küresel eğitim fırsatları ile ilgili bilgi verdi.

GAÜ'nün 27 yıllık bilimsel bilgi birkimini Orta Asya ve Türk Dünyası ile paylaşmaktan onur duyduğunun altını çizen Vehbi, Kırgızistan başta olmak üzere diğer Türki devletlerinde eğitim veren üniversiteler ile GAÜ'nün önemli akademik işbirliği anlaşmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak Kırgız öğrencilerin ülkelerine KKTC fahri kültür elçisi olarak dönmelerinin her iki ülkenin kültürlerini tanımaları bakımından önemine işaret etti.

Ziyaret sonunda GAÜ yetkilileri tarafından Kırgızistan devlet yetkililerine Kıbrıs Türk kültürüne ait çeşitli hediyeler takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.