İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Arabacıoğlu'ndan 'Yurtdışı Kıbrıslı Türkler' ile ilgili tepki

Arabacıoğlu'ndan 'Yurtdışı Kıbrıslı Türkler' ile ilgili tepki

<P>Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak "Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Başkanlığı" ile ilgili Dedeoğlu Dış Ticaret Ltd.'e, 1 Ocak – 31 Mart 2012 tarihleri için üç aylık 99 bin 600 TL + KDV'lik hizmet satın alımı için ödeme yapılmasının karara bağlanmasına tepki gösterdi.</P>

Yayın Tarihi: 30/03/12 16:24
okuma süresi: 2 dak.
Arabacıoğlu'ndan 'Yurtdışı Kıbrıslı Türkler' ile ilgili tepki
A- A A+

DP'den yapılan açıklamaya göre, Arabacıoğlu, konuyla ilgili yapmış olduğu çalışmalar sonucunda elde ettiği belgeler ışığında Başbakanlığa yazılı olarak soru sordu ve cevap istedi.

Arabacıoğlu ayrıca Başsavcı ve Sayıştay Başkanlığı'nı göreve davet etti.

Arabacıoğlu, Başbakanlığa gönderdiği, Başsavcılık ve Sayıştay Başkanlığı'na da dağıtımını yaptığı yazıda, sözkonusu şirketin 21 Mart 2012 tarihinde tescil edildiği ve adının Dedeoğlu Tic. Ltd. olarak geçtiği, ödemenin ise 1 Ocak – 31 Mart 2012 tarihlerini kapsadığını ve ayrıca kararda "Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak" denildiğini belirterek şu soruları sordu:

"Henüz oluşturulmamış birimle ilgili ödeme neden yapıldı? Dışişleri Bakanlığı bünyesinde "Dış Türkler Müdürlüğü" varken böyle bir Başkanlık oluşturulmasına ve hizmet satın alınmasına neden gerek duyuldu? Kararda atıf yapılan Tüzüğün ilgili maddesinde "özelliği olan ihaleler" denmekte tüzüğün tefsir maddesinde tanımlanmayan burada sözü edilen hizmet alımının özelliği nedir? Ayrıca yine aynı maddede "kapsam dışında bırakılacak ihalelerle ilgili koşullar belirlenir" denmektedir bu koşullar belirlendi mi?

Bakanlar kurulu kararı 29 Şubat 2012 tarihinde alındı buna göre, henüz tescil edilmemiş var olmayan ve 21 Mart 2012 tarihinde tescil edilen şirkete o tarihte ödeme geriye dönük nasıl yapıldı.olmayan şirketle ilgili nasıl karar alındı?"

Resmi Gazete'de yayımlanan K(II) 584-2012 sayılı Ek'teki kararın ekindeki hizmet Sözleşmesinin yayımlanmadığını da ifade eden Arabacıoğlu, "Hizmet Sözleşmesinin yayımlanması koşulu yoksa bu sözleşmeyi talep ediyorum" diyerek yukarda sorduğu soruların yanıtının ve istediği belgelerin kendisine gönderilmesini talep etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.