İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Saner: "Anıt mezar için yarışma yapılacak"

Saner: "Anıt mezar için yarışma yapılacak"

<P>Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının da bulunduğu Cumhuriyet Parkı'nın yeniden dizaynı için çalışmalarını sürdürüyor. </P>

Yayın Tarihi: 30/03/12 16:49
okuma süresi: 3 dak.
Saner: "Anıt mezar için yarışma yapılacak"
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Yeni Oluşan Kıbrıs Türk Mimarlar Odasını Yönetim Kurulu'nu kabul etti.

Saner, Kıbrıs Türk Mimarlar Odası'nın yeni oluşan Yönetim Kurulu yetkililerini kabul ederek Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarı proje yarışması ve uygulamaya geçecek olan Dr. Fazıl Küçük için yapılacak müze konusunda görüştü.

Ziyarette, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren mimarların sorunları, Mimarlar Odası'nın Devlet ve Hükümet ile yapacakları çalışmalar hakkında görüş alış verişinde de bulunuldu.

Gerçekleşen ziyarete , yeni kurulan Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Öge ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tunç Adanır ve Türker Aktaç katıldı.

Saner: "Liderlerimiz için gerekeni yapacağız"

Türk dünyasının büyük liderini adına ve mücadele tarihine yaraşan bir anıt mezarı yapılacağını ve böylesi önemli bir projeye başlayacak olmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Saner, projenin bir yarışma sonucu ortaya çıkacağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde yarışmayla ilgili komitenin de belirleneceğini anımsatan Saner, "Ülkemiz mimarlarının bu projede yer almalarını ve yarışmaya katılmalarını bekliyorum" dedi.

Saner ayrıca, ülkede faaliyet gösteren her işletmenin, her bireyin eşit ve adil bir ortamda çalışmasını istediklerini de belirterek, "Bakanlık olarak buna özen gösteriyoruz. Bu çerçevede, mimar arkadaşlarımızın sorunlarının asgariye indirilmesi için de hükümet olarak, bakanlık olarak üzerimize düşeni yapmaya ahzırız" ifadesini kullandı.

Azmi Öge: İlk ziyaretimiz

Öge ise, Bakan Saner'in ilk ziyaret ettikleri makam olduğunu hatırlatmasını yaparak sözlerine başladı.

Öge, "Yeni Yönetim Kurulu üyelerimiz ile Başkan olduktan sonra ilk ziyaretimizi meslektaşımız olan vede ayni zamanda birliğimizin bağlı olduğu Bakanlık olan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'e gerçekleştirdik. Sn. Ersan Saner'e Derneklerine göstermiş olduğu hassasiyet ve destekleri için teşekkür ederiz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.