İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

"Asrın Projesi"nde ikinci adımın temelleri atıldı

"Asrın Projesi"nde ikinci adımın temelleri atıldı

<P>"Asrın Projesi" diye nitelenen Türkiye'den KKTC'ye borularla su getirilmesi projesinin ikinci adımı olan Geçitköy Barajı'nın temeli törenle atıldı.</P>

Yayın Tarihi: 30/03/12 17:25
okuma süresi: 1 dak.
"Asrın Projesi"nde ikinci adımın temelleri atıldı
A- A A+

Geçitköy'de yer alan Barajın temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, diğer yetkililer ve halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Kültür Dairesi Halk Dansları Ekibi gösterisinin ardından proje tanıtım filmi gösterildi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu'nun konuşmalarının ardından, suyun 7 Mart 2014'te saat 12.59'da akması için taahhütname imzalandı.

Daha sonra törene katılan tüm yetkililer butona basarak barajın temelini attı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.