İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, DAÜ'de aklın sınırlarını anlattı

Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, DAÜ'de aklın sınırlarını anlattı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği Zirvedekilerle Söyleşi III etkinliğine, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, "Aklın Sınırları: Yaratıcılık, Dahilik ve Ötesi" konulu söyleşiyle katıldı

Yayın Tarihi: 31/03/12 17:06
okuma süresi: 2 dak.
Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, DAÜ'de aklın sınırlarını anlattı
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin düzenlediği Zirvedekilerle Söyleşi III etkinliğine, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ayşegül Yıldız, "Aklın Sınırları: Yaratıcılık, Dahilik ve Ötesi" konulu söyleşiyle katıldı.

Hacettepe Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra, Harvard Üniversitesi Massachusetts General Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Bipolar Kliniği'nde 3 yıl görev yapan Prof. Dr. Yıldız, Araştırmalarını 2001 yılından itibaren Türkiye'de sürdürmekte.

2004 yılında Amerika Psikiyatri Birliği tarafından tüm dünyada "En iyi Genç Bilim Adamı" seçilerek New York'ta ödül alan Prof. Dr. Yıldız'ın uluslararası yüksek kabul görmüş hipotezleri ve pek çok bilimsel eseri bulunmakta.

Dokuz Eylül Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda ve Harvard Üniversitesi Uluslararası Bipolar Konsorsiyumu'nda Profösör olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Yıldız, aynı zamanda Avrupa Nöropsikofarmakoloji Koleji Bilimsel Danışma Kurulu üyesidir. Ayrıca, 13 uluslararası psikiyatri ve nöropsikofarmakoloji dergisinde hakemlik, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Rektör Danışmanlığı ve Etik Kurul Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu'nda gerçekleştirilen söyleşide salon dolu idi ve katılımcılara katılım belgesi de verildi.

mağusa haber ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.