İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları 1'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları 1'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları 1'inci Olağan Genel Kurulu'nda, birliğin ilk başkanlığına Emir Taşçıoğlu seçildi.

Yayın Tarihi: 07/04/12 14:18
okuma süresi: 3 dak.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları 1'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı
A- A A+

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları 1'inci Olağan Genel Kurulu, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği toplantı salonunda yer aldı.

Birliğin geçici Yönetim Kurulu Başkanı Emir Taşcıoğlu, açılış konuşmasını yaptı.

Taşçıoğlu, iş sağlığı ve güvenliği kavramının ülkede yerleşmesi ve farkındalık yaratarak, iş kazalarının önlenmesiyle iş gücü kaybını minimuma indirmek için faaliyetler amaçladıklarını belirtti.

Emir Taşçıoğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ciddi denetimlere ölümlü iş kazaları yaşanmadan acilen başlanmasının gerekliliğine işaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de genel kurula hitaben, insan hayatının en önemli değer olduğunu, özellikle çalışma yaşamında çalışanın sağlıklı ve huzurlu, güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamanın, çalışma hayatına büyük bir ivme katacağını belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın en erken zamanda hayata geçirileceğini, bu konudaki çalışmaların sürdürdüğünü ifade eden Ünverdi, denetimlerin de yoğun bir şekilde yapılacağını kaydetti.

Bakan Ünverdi, iş sağlığı ve güvenliğinin çalışanın huzur ve güven içerisinde geleceğe bakmasını sağlayan insan kaynaklı bir çalışma olduğunu da dile getirdi.

Ünverdi, sosyal güvenlik reformunu gündeme getirmekle hükümetin çalışanın hak ve menfaatlerini korumayı hedeflediğini belirterek, reformun, çalışanın ileriye güvenle bakabilmesini sağladığını ifade etti.

Kaçak yaşamla mücadele konusunda da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Ünverdi, kaçak yaşamın önüne geçebilmek için büyük mücadele verildiğini, hükümetin çalışmalarına çalışan ve işverenin de destek verdiğini dile getirdi.

Muhaceret affıyla, geçmiş dönemlerdeki affın 4 katı rakamlara ulaşıldığını belirten Ünverdi, kaçak yaşam konusunda büyük bir adım atıldığını, Bakanlık olarak denetlemelerin yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Ünverdi, kaçak yaşamda insan hayatı ve işverenin tehlikede olduğunu, kaçak çalışanların gelecek güvencesi olmadığını, oluşturulan birlik sayesinde çalışma hayatına disiplin getirileceği inancını dile getirerek, "Bakanlık olarak üzerimize düşen sorumluluğu içinde çalışmalara destek vermeye hazırız" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.