İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis anısına etkinlikler düzenlendi

Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis anısına etkinlikler düzenlendi

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), "11 Nisan 1965 tarihinde katledilen" Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis anısına etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 08/04/12 15:58
okuma süresi: 2 dak.
Derviş Ali Kavazoğlu ile Kostas Mişaulis anısına etkinlikler düzenlendi
A- A A+

BKP'den yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saat 09.45'te Kostas Mişaulis'in Lefkoşa'daki mezarına çelenklerin konması ile başlayan etkinlik, 10.30'da Dali köyündeki Derviş Ali Kavazoğlu'nun mezarına kadar düzenlenen yürüyüş ile devam etti.

BKP ve Gençlik Kolları etkinliklere katılarak, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis'in mezarlarına çelenk koydu.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan basına yaptığı açıklamada, canlarını ülke birliği için veren bu iki halk kahramanının önünde saygıyla eğildiklerini kaydetti.

Kavazoğlu ve Mişaulis'in ısrarla Kıbrıs'ın geleceğinin; ortak vatan mücadelesinde olduğunu savunduklarını belirten İzcan, "Köy köy gezip taksime karşı çıktılar. Kıbrıs halkına karşı düzenlenen komplolara karşı halkı bilinçlendirip, bağımsızlığı savundular" dedi.

İzzet İzcan, şunları söyledi:

"11 Nisan 1965 tarihinde Derviş Ali Kavazoğlu, yoldaşı Kostas Mişaulis ile Larnaka yolunda pusuya düşürülerek katledildi. Onları öldürdüklerini sananlar bu iki halk kahramanını ölümsüzleştirdiler. Kıbrıs halkının bağımsızlık ve özgürlük kavgasının ilham kaynağı yaptılar.

Yaşamlarını barışa, sosyalizme ve adalete adayan bu iki adamın yaktığı ışık hala yolumuzu aydınlatıyor. Binlerce insan onların açtığı yolda korkusuzca yürüyor. Bu yürüyüş ancak Kıbrıs bütünleşince duracaktır.

Kıbrıs'taki barış mücadelesinde yaşamlarını yitiren Derviş Ali Kavazoğlu, Kostas Mişaulis ve tüm yoldaşlarımızı bir kez daha saygı ile anıyoruz."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.