İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Atlasjet, Ercan-İstanbul-Stansted ile Ercan-Antalya-Stansted seferlerine 5 Mayıs'ta başlıyor

Atlasjet, Ercan-İstanbul-Stansted ile Ercan-Antalya-Stansted seferlerine 5 Mayıs'ta başlıyor

Atlasjet, Ercan-İstanbul- Stansted ile Ercan- Antalya- Stansted seferlerine 5 Mayıs tarihinde başlıyor.

Yayın Tarihi: 14/04/12 18:02
okuma süresi: 6 dak.
Atlasjet, Ercan-İstanbul-Stansted ile Ercan-Antalya-Stansted seferlerine 5 Mayıs'ta başlıyor
A- A A+

Bugün saat 12:30'da Mercure Otel'de basın toplantısı düzenleyen Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, yakında başlatacakları Londra seferleri yanında şirket faaliyet, uygulamaları ve yatırımları hakkında da bilgiler sundu.

Toplantıya, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Atlasjet KKTC Müdürü Osman Malyalı, KITOB Başkanı Mehmet Dolmacı, KITSAB Yönetim Kurulu üyesi Özbek Dedekorkurt, yerli ve yabancılardan oluşan acente ve tur operatörleri katıldı.

ERSOY

Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ise toplantıyı, şirketin Ercan'dan Antalya ile İstanbul üzerinden Londra'ya başlatacağı seferlere 5 Mayıs'ta start vereceklerini açıklamak üzere düzenlediklerini belirterek, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

"Kıbrıs'a ilk tarifeli sefer başlatan özel havayolu şirketi olan Atlasjet'in", Londra seferlerini bu alanda gördükleri talebi karşılamak üzere başlatma kararı aldığını da açıklayan Ersoy, "16 uçaklık modern bir filoya" sahip olduğunu belirttiği Atlasjet'in ekonomiplus, business class, jetmil ve online uygulamaları hakkında da bilgiler verdi.

"BEKLE BİZİ LONDRA UÇARAK GELİYORUZ"

Londra seferlerini; "Bekle bizi Londra uçarak geliyoruz" sloganıyla başlatacaklarını ifade eden Murat Ersoy, müşterilerine bu yolculuğu geniş konforlu koltuklar, güler yüz ve kaliteli olarak sunacaklarını vurguladı.

"KIBRIS LARA PARK HOTEL'İ 2013 BAŞINDA HİZMETE AÇACAĞIZ"

"Atlasjet ile ETS Gubu olarak Kıbrıs'a en büyük turist getiren turizm grubuyuz" diyen Murat Ersoy, Girne'nin batısındaki Lara Beach'te inşa ettikleri; Kıbrıs Lara Park Hotel hakkında da kısa bilgi sunarak, şu an inşa halinde olan 2500 yatak kapasiteli otelin tamamlandığında Kuzey Kıbrıs'ın en büyük oteli olacağını kaydetti.

Lara Park'ın şu an temelden 5'inci katına olan kısmın tamamlandığını belirten Ersoy, oteli 2013'ün başında hizmete açmayı planladıklarını da söyledi.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise, 5 Mayıs'ta başlayacak Londra seferlerinin ülke turizmi yanında İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler açısından da büyük önem taşıdığını belirterek, sayıları her gün giderek artan özel hava yolu şirketleri ve bunların düzenlemekte oldukları seferlerle kalitenin arttığına vurgu yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Atlasjet yöneticilerini KKTC ile Kıbrıs Türkü'ne yaptığı yatırımlar ile hizmetlerinden dolayı kutladı.

SANER

Bayındırlık ve Ulaştırma Baklanı Hamza Ersan Saner ise, Atlasjet'e ilk olarak KTHY döneminde yolculara uçuş sağlamasının ardından, yakında başlayacağı Londra seferleri için de teşekkür etmek istediğini ifade ederek, özellikle petrol fiyatlarının artığı bir dönemde böylesine cesur karar alan şirket yöneticilerini kutladı.

Atlasjet için; "İşini ciddiyetle yapan ve bu sektörde emin adımlarla ilerleyen bir özel havayolu şirketidir" diyen Bakan Saner, böylesine bir ortamda ayakta durma ve rekabet edebilme becerisini gösteren şirketin, havayolu taşımacılığını iyi bildiğini vurguladı.

Ercan havalimanının işletme devri hakkı olarak yeniden yapılandırılması için bir ihale üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Ersan Saner, Ercan'ı dünya standartlarında bir havalimanı konumuna getirecek bir çalışmanın sonuna geldiklerini söyledi.

Bakan Hamza Ersan Saner, Ercan Havaalanı ile ilgili yakın bir süre sonra basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacaklarını da kaydetti.

Bakan Saner, Ercan ile ilgili şunları söyledi:

"Yoğun bir şekilde uğraştık ve işin sonuna geldik. Biliyorsunuz Ercan Havalimanı'nda bir pist bulunmaktadır ve büyük uçaklar zor iniş kalkış yapabilmektedir. Şu an itibarıyla Kuzey Kıbrıs'a her türlü uçağın iniş kalkış yapabileceği 2'inci bir pist yanında mevcut pistlerinin uzatılması gündemdedir."

DEDEKORKURT

KITSAB Yönetim kurulu üyesi Özbek Dedekorkurt da konuşmasında Atlasjet'in başlatacağı Londra seferleriyle ülke turizminin ivme kazanacağını ifade ederek, bu güzel kararı alan şirket yöneticilerini kutladı.

DOLMACI

KITSAB Başkanı Mehmet Dolmacı ise ülkeye yolcu ve turist taşıyan tüm özel havayolları şirketlerine teşekkür ederek, charter uçak seferlerine daha çok destek vermek gereğine işaret etti.

"Mass (kitle) turizmi yanında üst segment grubu turistlerin de ülkeye gelebilmesi için", havayolu şirketlerinin uçaklarına busines class koltuk eklemelerinin önemine dikkat çeken Dolmacı, bunu gerçekleştiren Atlasjet'in Kuzey Kıbrıs için çok önemli bir yatırım yaptığını söyledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.