İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Küçük: "Başkan izne çıkarsa LTB normale dönecek"

Küçük: "Başkan izne çıkarsa LTB normale dönecek"

Başbakan İrsen Küçük, hükümet olarak amaçlarının; Lefkoşa Türk Belediyesi'nde (LTB) taraflar arasında bozulan çalışma barışını yeniden yaratmak olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 18/05/12 16:37
okuma süresi: 6 dak.
Küçük: "Başkan izne çıkarsa LTB normale dönecek"
A- A A+

Küçük, izne çıkması önerisinde bulundukları LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları'na çağrı yaparak, "Konu tamamen belediyenin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesinin sağlanmasına dönüktür. Bir süre böyle bir tasarrufta bulunursa biz inanırız ki süratle belediyede bu çalışmalar yapılacak ve eskisi gibi normale dönecek" dedi.

Başbakan İrsen Küçük, Bakanlar Kurulu'nun "işbaşı yapın" çağrısına olumlu karşılık veren Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarına da teşekkür etti.

Başbakan İrsen Küçük, LTB'deki gelişmeleri Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine değerlendirdi.

Küçük, Bakanlar Kurulu'nun bütün imkanları ortaya koyarak çalışanların 2 aylık hak ettikleri maaşlarının ödenebilmesi ve bir an önce LTB'deki çalışma hayatının normale dönebilmesi için büyük bir fedakarlıkla bazı kararlar aldığını ifade ederek, kararlarla ilgili şunları söyledi:

"LTB çalışanlarına işe başlama duyurusunda bulunduk, 2 aylık maaşlarının ödeneceğini bildirdik, ayrıca birkaç haftadır toplanmayan çöplerin toplanması için bugün, Bakanlar Kurulu'nun talimatıyla ilgili bakanların koordinatörlüğünde çöplerin toplanmasına başlanmıştır.

ÇALIŞANLARA...

Ancak belediye, Lefkoşa halkına hizmetlerini tam anlamıyla sunamıyor. Dolayısıyla bir an önce çalışanların, özellikle bundan sonraki maaş konularında sıkıntıya düşmemeleri bakımından ve Lefkoşa ile halkının hizmetleri aksamaması için bir an önce normale dönmesi ve çalışmalarını sürdürmesi gerekir inancındayım."

Başbakan Küçük, bazı sorunlar ve taleplerin de bu süreç içerisinde görüşülebileceğini ve bir süreç içerisinde çözülebileceğini ifade ederek, bunun bu şekilde olmasının Lefkoşa ve Lefkoşa halkı için daha yararlı olacağını kaydetti.

Küçük, LTB çalışanlarına, durumlarını bir kez daha gözden geçirmeleri ve görevlerinin başına dönmeleri çağrısında da bulundu.

Bakanlar Kurulu'nun LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları'na bir tavsiye kararı çıkardığını ve bu karara ulaşırken birçok temas yaptıklarını, rastgele bir toplantıda bu kararı almadıklarını söyleyen Başbakan Küçük, şöyle devam etti:

"BU KARAR RASTGELE ALINAN BİR KARAR DEĞİL"

"Bu karar rastgele bir karar değil... LTB Meclis Üyeleri ile görüşmeye bakanlarımız da katıldı. Görüşmede LTB'nin genel yapısını, sorunlarını ele aldık. Belediye Meclisi'nde UBP dışında 3 partinin mensupları bulunmaktadır.

Bakanlar Kurulumuz da değerlendirme yaparken öncelikle belediye çalışanlarının durumu, Lefkoşa halkının alabileceği hizmet, bunun yanında belediye meclis üyelerinin konumunu değerlendirdi.

"ÇALIŞMA BARIŞI BOZULDU, BİR ELİN YARDIMCI OLMASI GEREK"

Bir süre için de özellikle bozulan çalışma barışının yeniden tesis edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başbakan, şöyle dedi:

"Bunların yeniden tesis edilmesi, bir elin orada yardımcı olması gerekir, özellikle Belediye Başkanı ile belediye meclis üyeleri arasında.

Dolayısıyla çalışma barışını yeniden kurabilmek için Bakanlar Kurulumuz uygun görmüştür ki bir süre (LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları izne çıksın), tabii bu bir öneridir, yaptırım gücü yasalara göre yoktur. Bunun yanında belediye meclisi de aylardır toplanamıyor, bozulan bir iş barışı var, bu düzeltilmelidir."

BELEDİYE BAŞKANI'NA...

Bir kez daha tekrarlamak isterim sayın Belediye Başkanımıza; konu tamamen belediyenin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesinin sağlanmasına dönüktür. Bir süre böyle bir tasarrufta bulunursa biz inanırız ki süratle belediyede bu çalışmalar yapılacak ve eskisi gibi normale dönecek."

Başbakan İrsen Küçük, bu durumda LTB'de kimsenin suçlu bulunmadığını, Bakanlar Kurulu'nun tamamen belediyede huzurun sağlanmasını ve çalışma barışının yeniden sağlanıp Lefkoşa halkına gerekli hizmetin verilmesini istediğini kaydetti.

Başbakan, LTB'de başkan ile meclis üyeleri ve çalışanlarının arasının bozulduğunu, belediyede bu konuda sıkıntı yaşandığını, meclisin de uzun süredir toplanmadığını yineleyerek, iş barışının yeniden sağlanabilmesi için belediye başkanının bir süre izne ayrılmasını, belediye meclisinin de bir araya gelerek çalışmalara başlamasını öngördüklerini dile getirdi.

"BAZI YAPTIRIMLAR KAÇINILMAZDIR"

Bazı yaptırımların kaçınılmaz olduğunu, uygulanacak yaptırımların belediyenin önünü açacağına inanç belirten Küçük, bunların Lefkoşa Belediye Başkanı Bulutoğluları'na bildirildiğini söyledi.

Küçük, bu çalışmaların kaçınılmaz olduğunu, hükümetin de belediyeye bir yere kadar destek olabileceğini belirterek, amaçlarının; hem çalışanlar hem belediye meclis üyeleri hem de belediye başkanı arasındaki çalışma barışını yeniden yaratmak olduğunu vurguladı.

Hükümetin burada kimseyi suçlamadığını dile getiren Başbakan Küçük, burada herkesin sorunu çözmeye çalıştığını, el birliği içinde sorunların çözülmesi gerektiğini, aksi taktirde daha büyük sorunlar ortaya çıkabileceğini vurguladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.