İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Başbakan İrsen Küçük'ten 19 Mayıs mesajı

Başbakan İrsen Küçük'ten 19 Mayıs mesajı

Başbakan İrsen Küçük, gençlerin varlığının ve dinamizminin, güçlerine güç kattığını vurgulayarak, ülkesini seven, devletine inanan, geçmişine sahip çıkan gençlerden büyük beklentileri olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 18/05/12 17:07
okuma süresi: 3 dak.
Başbakan İrsen Küçük'ten 19 Mayıs mesajı
A- A A+

Başbakan Küçük, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93'üncü yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, 19 Mayıs 1919'un Türk Ulusu'nun kaderini değiştiren dönüm noktası ve Türk gençliğine özgürlük ve egemenlik yolunda önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

Başbakan Küçük, Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı gün olarak tarihteki yerini alan 19 Mayıs 1919'nun, Türk gençliğince çok iyi kavraması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, Atatürk'ün bu bayramı gençliğe armağan etmesinin, günün önemini daha da pekiştirdiğini kaydetti.

Büyük lider Atatürk'ün verdiği ve devlet kurmakla sonuçlandırdığı mücadeleyi anlatan Başbakan İrsen Küçük, "Kıbrıs Türkleri de bu mücadeleden ilham alarak kendi bağımsızlık mücadelesini sürdürmüş ve bu mücadelesini kendi egemen devletini kurarak devam ettirmiştir" dedi.

"GURUR GÜNÜ"

Mesajında gençlere de seslenen Başbakan Küçük, şunları ifade etti:

"Büyük Önderimiz Atatürk bu tarihi günü siz Türk Ulusu'nun gençlerine armağan ederek ülkenin geleceğini de sizlere emanet ettiğini göstermiştir. Bugün sizlerin bayramı ve gurur günüdür. Varlığınız ve dinamizminiz, gücümüze güç katmaktadır. Sahip olduğunuz potansiyel gelecek için bizlerin umutlarını artırmaktadır. Ülkesini seven, devletine inanan, geçmişine sahip çıkan nesiller olarak sizlerden beklentimiz büyüktür. Önümüzdeki yıllarda görevi sizler devralacak ve mücadelemizi, ülkemizin kökleşmesini, güçlenmesini sizler sürdürecek, sorunlarını sizler çözeceksiniz.

"HEP BERABER ÇALIŞARAK BAŞARACAĞIZ"

Sizlerin, Atatürk'ün öngördüğü gibi, sağlıklı, bilgili, güzel ahlâklı, kişililiğine, yeteneklerine ve niteliklerine güvenen, çalışkan, değerlerimize bağlı, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeniz bizler için büyük önem taşımaktadır. Değişen, gelişen koşullarda kendini geliştirebilen, çağdaş bir gençlik ülkemizin beklentisidir. Hedeflerinizi yüksek tutarak ileriye bakmalı, başarıyı kovalamalı, kendinizi geliştirmeli, araştırmalı, üretmeli, bilgiye, teknolojiye, ilerlemeye ve yeniliklere açık olmalısınız. Bizler bunu başaracağınıza inanıyor ve sizlere çok güveniyoruz ve KKTC'nin gelişmesinin ve çağdaş normlara ulaşmasının siz gençlerin çabaları ile olacağının bilincindeyiz. Bunu hep birlikte çalışarak başaracağız."

Başbakan İrsen Küçük mesajında, gençliğin gelecek olduğunu vurgulayarak, gençliğe sahip çıkmanın da geleceğe sahip çıkmak anlamına geldiğini belirtti.

Küçük, Atatürk'ü, milli mücadeleye emeği geçmiş herkesi rahmet ve minnetle andığı mesajında, gençlere huzurlu ve mutlu bir gelecek diledi ve herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nı kutladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.