İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

11 meclis üyesi istifa mektubunu imzaladı!

11 meclis üyesi istifa mektubunu imzaladı!

<p>LTB'deki usulsüzlükleri Sayıştay raporuna da yansıyan Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, 11 meclis üyesi tarafından imzalanan mektupla istifaya çağrıldı. </p>

Yayın Tarihi: 08/06/12 16:15
okuma süresi: 2 dak.
11 meclis üyesi istifa mektubunu imzaladı!
A- A A+


Sayıştay raporunda belirtildiği gibi Belediyeler Yasası'na aykırı olarak borçlanan ve Lefkoşa Türk Belediyesi'ni (LTB) içinden çıkılması zor bir duruma sürükleyen Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları, Meclis Üyeleri'nin imzasıyla istifaya çağrıldı.

Yasaları çiğnediği ve belediyenin mali durumunu meclis üyelerinden gizleyerek ilgili kararlara imza attırdığı gerekçesiyle bir araya gelen 11 meclis üyesi istifa çağrısını Bulutoğluları'na yazılı iletti.

Gerekçelerin sıralandığı mektupta; her toplantıda başkandan talep edilmesine rağmen, LTB'nin aylık gelir-gider hesaplarının üyelere verilmemesi ve meclis üyelerinin görevlerini yapmalarına engel olunduğu bilgisi yer aldı. Mektupta ayrıca, Sayıştay'ın bulgu ve tespitleri ışığında soruşturmaları devam ederken ve konu polise intikal etmişken, belediye başkanı olarak Cemal Bulutoğluları'nın 'suç mahallinde' bulunmasının doğru olmadığı belirtildi. Soruşturmanın adil bir şekilde yürütülmesine engel olarak görülen bu durumun sonlandırılması talep edilirken, "Lefkoşa Belediyesi'nin düştüğü durumdan kurtarılabilmesi için istifanız gerekmektedir. Sorumlular ortaya çıkmadan ve suçlular yargılanmadan biz meclis üyelerinin hiçbir şey olmamış gibi davranarak veya size güven duyarak aynı mecliste bir araya gelip yeniden sizinle çalışması mümkün değildir. Meclis üyeleri ve Lefkoşa halkı artık size güvenmemektedir" denildi.

Mektubun altında imzası bulunan meclis üyeleri ise şunlar oldu:
Önol Aktolga (Yedek Başkan), Meriç Erülkü, Boysan Boyra, Alev Şensoy, Tamer Zaim, Şadan Karşılı, Ahmet Bağzıballı, Ayşen Çetinsoy, Gülseren Şaşkara, Sinem Görüş, Eribe Yağcıoğlu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.