İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den sahil temizliği

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den sahil temizliği

<P>Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi, Çevre Koruma Dairesi ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ile birlikte koruma altına alınan deniz kaplumbağaları bakımından en önemli yumurtlama alanı olan sahillerimizi temizleyecek.</P>

Yayın Tarihi: 08/06/12 18:13
okuma süresi: 2 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell'den sahil temizliği
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell, "Deniz Kaplumbağaları Korumamız Altında" projesi kapsamında, Alagadi Plajı'nda sahil temizliği yapacak.

11 Haziran'da yer alacak sahil temizliğine Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetimi ve gönüllü personelin yanı sıra Çevre Koruma Dairesi ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti uzmanları da katılacak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından yapılan açıklamada, adanın önemli değerlerinden olan kaplumbağaların korunmasına dikkat çekilerek, çevre duyarlılığının kurumun 'olmazsa olmazlarından' olduğu vurgulandı.

"Akdeniz'de nesillerinin tükenmemesi için yumurtlayacak sahillerin önemli bölümü Kuzey Kıbrıs'ta yer alan kaplumbağalar, şimdi bizden görev bekliyor" denen Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında, "Alagadi Plajı ile birlikte sahil temizliğine başlıyor, tüm iş ortaklarımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Kıyılarımızı deniz kaplumbağaları ile paylaştık, hayat çok daha güzel" dendi.

Kaplumbağalar için önemi

Dünyadaki 7 tür deniz kaplumbağasından 2 türü Akdeniz'de yaşam mücadelesi veriyor.

Akdeniz kaplumbağaları, 200 milyon yıldan bu yana nesillerini sürdürmeyi başaran dünyadaki en eski canlı türü. CarettaCaretta ve CheloniaMydas türü deniz kaplumbağaları binlerce kilometrelik Akdeniz'de nesillerinin tükenmemesi için yumurtlayacak sahillerin önemli bölümünü Kuzey Kıbrıs'ta buluyorlar.

Bugüne kadar yapılmış olan çalışmalar, Kuzey Kıbrıs sahillerinin özellikle koruma altına alınan deniz kaplumbağaları bakımından Akdeniz'de önemli yumurtlama alanlarına sahip olduğunu ortaya koyuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.