İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Havacılık eğitiminde yeni dönem: Pilotaj eğitiminde önemli anlaşma

Havacılık eğitiminde yeni dönem: Pilotaj eğitiminde önemli anlaşma

<div>Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tütkiye Yerleşkesi İstanbul Kampüsn ilk eğitim binasında düzenlenen basın toplantısı ile Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA arasında imzalanan protokole dair detaylar paylaşıldı. </div>

Yayın Tarihi: 24/07/12 13:27
okuma süresi: 5 dak.
Havacılık eğitiminde yeni dönem: Pilotaj eğitiminde önemli anlaşma
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi Yönetici Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. İsmail Hakkı Doğankaya ve AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan'ın hazır bulunduğu toplantıda, havacılık ve pilotaj eğitiminde yeni dönemi başlatacak GAÜ-AFA işbirliğiyle ilgili bilgiler aktarıldı.

Havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağına dikkat çekildiği toplantıda Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA arasında yapılan stratejik işbirliğinin, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu küresel mesleki bilgiye yön veren bireylerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Tanıtım toplantısında konuşan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, "GAÜ oalrak yıllardır aklımızda olan bir projeyi hayata geçirdik. Okulumuzda 68 ülkeden öğrenci ve 98 farklı bölüm var. Pilotaj eğitimi çok özel bir eğitim. Gelişen havacılık sektöründe pilot ihtiyacı her geçen gün artıyor. Biz de doğru eğitimlerle akademik ve endüstriyel bir işbirliğine girme kararı aldık. YÖK'ten gerekli izinleri aldık. Havacılık bölümü bizim okulumuz için çok fazla sorgulanan bir bölümdü ve KKTC üniversiteleri arasında ilk olmanın heyecanının yaşıyoruz" dedi.

"Diğer Bölümlerde Öğrenim Gören GAÜ Öğrencileri Pilotaj Eğitimi de Alabilecek"

Vehbi'nin ardından görüşlerini aktaran Sermed Temizkan ise, "AFA olarak en genç uçak filosuna sahip okuluz. Zaten havacılık eğitimi çok kapsamlı ve önemli bir eğitim süreci. Bu anlaşma ile önemli bir adım attık. Girne Amerikan Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler AFA'da pilotluk eğitimi alabilecekler. AFA olarak havayolu olan tek uçuş okuluyuz. Zaten Atlasjet'in pilot ihtiyacı tamamen AFA'dan karşılanıyor. Böyle bir avantaj söz konusu. Hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Görüşlerini aktaran Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ise Uluslar arası onaylı ve tecrübeli insanlarla çalıştıklarını ifade ederek, "Üniversitemizde herhangi bir bölümde okuyan öğrenci aynı zamanda pilotluk eğitimi de alabilecek. Böyle bir avantaj ve ayrıcalık var. Yani öğrenci üniversiteyi bitireyim sonra pilotluk eğitimi alırım demesine gerek yok. Hem üniversite eğitimini alıp hem de pilot olabilecek. Fiyatlarla ilgili bilgiler internet sitelerimizde mevcut" dedi.

GAÜ Havacılık Yüksekokulu Müdürü ve Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Hakkı Doğankaya da, "2005'te start alan bir projeden bahsediyoruz. Pilotluk havacılığın en önemli unsurlarından bir tanesi. Üniversite olarak biz de katkıda bulunup bu yönde bir adım atmaya karar verdik ve çok kısa sürede birleştik. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"Mezunların AtlasJet'te İşleri Hazır. Uçuş Eğitimlerinde Ercan Havalimanı Eğitm Üssü Olacak"

Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA'nın birleşme kararı almasının ardından buradan mezun olacak öğrencilere Atlasjet'te çalışma imkanı doğabileceği belirtilen toplantıda, başarılı öğrencilerin iş bulma sıkıntısı yaşamayacağı vurgulandı. Verilen eğitimle pilot adayının herhangi bir havayolu şirketinde de çalışabileceği ve başarılı olan adaylara Atlasjet'in kapısının açık olduğu ifade edildi.

GAÜ ve AFA işbirliği ile küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin geliştirilmesi; havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesi; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile gerekli yasal izin sürecinin tamamlanmasını takiben AFA Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisi altında GAÜ kampüsünde Uçuş Akademisi Teori ve KKTC Ercan Havalimanı'nda Uçuş eğitimlerinin verilmesinin hedeflendiği belirtildi.

İmzalanan protokol sayesinde, GAÜ Havacılık Programı'na giden öğrenciler, AFA'da verilen teorik ve uçuş eğitimlerine katılabilecek. GAÜ Havacılık Programı öğrencileri lisans diploması ile birlikte seçtiği düzeye göre başarılı olduğu takdirde, AFA tarafından sağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkisi ile JAR-FCL kapsamında PPL(A), CPL(A) veya ATPL(A) Pilot Lisanslarına sahip olabilecek. GAÜ'yü kazanan öğrenciler, GAÜ-AFA işbirliği ile JAR-FCL kapsamında geçerli pilot lisansı alma hakkı elde edebilecekler'
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.