İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Öğrenci İnisiyatifi: "Biz müşteri değil, öğrenciyiz"

Öğrenci İnisiyatifi: "Biz müşteri değil, öğrenciyiz"

Öğrenci İnisiyatifi bir basın açıklaması yaparak niye parasız eğitim istediklerini açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 31/10/12 16:32
okuma süresi: 3 dak.
Öğrenci İnisiyatifi: "Biz müşteri değil, öğrenciyiz"
A- A A+

Yıllardır parasız eğitim için mücadele eden bizler bugün yine buradayız çünkü;

Bizler koyun sürüsünün bir parçası değiliz. Bizlere dayatılan zorunlu paralı eğitimi kabul etmiyoruz. Anayasal hakkımız olan parasız eğitimi talep ettik ediyoruz edeceğiz. Sistem yıllardır biz öğrencileri hakkını arayamayan, hiçbir şeye karşı çıkamayan bireyler haline getirmeye yani sürüleştirmeye çalışmaktadır. Hakkını arayan öğrencilere okul idaresi tarafından tehditler gelmektedir. Tabi sevgili okul yöneticilerimiz ve okul aile birliği ilk başta para taleplerini dile getirirken şöyle başlıyorlar söze sevgili öğrencilerimiz, canımız, gözbebeğimiz ve devam ediyor sözüne..

Yasada parasız eğitim hakkın olsa da daha iyi eğitim alabilmen için istediğimiz parayı vermelisin diyor. Biz müşteri değil öğrenciyiz! Bizlere vaat edilen ''kırtasiye, dergi'' vb şeyler zaten bizim okullarımızda ''ücretsiz'' olarak almamız gereken hizmetler. Tabi ücret ödemeden alabileceğimiz hizmetleri "sevgili" bakanlığımızın bütçe yetersizliğinden dolayı bize satıyorlar... Bizim zorunlu olmadığımız birşeyi bize dayatıp devletin her zaman haklı ve mağdur olduğunu sezdiriyorlar adeta. Çünkü devletin parası yokmuş okullara yeteri kadar bütçe ayıramıyormuş. Bu yüzden biz öğrencilere daha iyi eğitim verebilmek için zorunlu olarak her öğrenciden para almak zorundaymışlar. Yıllardır sistemin, bakanlıkla can ciğer kuzu sarması geçinen okul yöneticilerinin ve bakanlığın bizlere öğretmeye çalıştığı şekliyle hakkımızı aramayacağımızı, onlara karşı çıkmayacağımızı sanıyorlar. Yanılıyorlar!

Biz devlet okullarında okuyan öğrenciler, "devletin parası yok" edebiyatıyla çirkin bir sömürü oyununu oynamak zorunda bırakılıyoruz fakat konu yeni makam arabası almak olunca bu dilenci edebiyatı yerini doyumsuz bir cömertliğe bırakıyor ve hem okul yönetimleri hem de bakanlık kendi bütçe açıklarını bizim sırtımızdan kapatmaya çalışıyorlar ve işin gülünç tarafı bunun farkında olduğumuzu bazen bilmiyorlar, bazen bilmemezlikten geliyorlar bazen de bilip sesini çıkaranları sindirmeye çalışıyorlar. Açıkça ifade ediyoruz ki kendi açıklarını öğrencinin sırtından kapatmalarına asla sessiz kalmayacak ve izin vermeyeceğiz. Ne okullardaki yöneticilere ne eğitim bakanlığı yetkililerine ne de onlar gibilerin soluksuz nemalandığı bu sömürü düzenine boynumuzu eğmeyeceğiz.

Öğrenci İnisiyatifi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.