İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Yahya Kurt'un 'intikam' haberine Sümer Aygın'dan yanıt!

Yahya Kurt'un 'intikam' haberine Sümer Aygın'dan yanıt!

Haberdar Gazetesi'nde yayımlanan bir haberde Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın'a ciddi ithamlarda bulunuldu.

Yayın Tarihi: 12/02/13 13:41
okuma süresi: 4 dak.
Yahya Kurt'un 'intikam' haberine Sümer Aygın'dan yanıt!
A- A A+

Kıbrıs Postası – Burcu Akkaya

Habere göre, Haberdar Gazetesi ve Selim Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kurt'un henüz inşaası tamamlanmayan çok katlı binasına Sümer Aygın'ın dozerlerle girerek 'intikam' aldığı iifadeleriyle ciddi ithamlarda bulunuldu.

Sümer Aygın, söz konusu habere ilişkin iddiaları Kıbrıs Postası'na açıklayarak, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BİZİ NEDEN BU OLAYA KARIŞTIRIYORLAR"

Söz konusu bölgede bir alt yapı, kaldırım ve yol projesi için bir ihaleye çıkıldığını ifade eden Aygın, süreci şöyle özetledi:

"Biz proje için ihaleye çıktık. İhaleyi Adil Görüş firması kazandı. Daha sonra aldığımız duyumlara göre, Adil Görüş firması, eski müdür Nidahi Güngör aracılığıyla ile Yahya Kurt'tan müteahhitin tarlanın bir kısmına girmesi için izin istemiş. İzinin verilip, verilmediğini bilmiyoruz. Adil Görüş firması ise anılan projenin çalışmaları sırasında, Yahya Kurt'un arsasına girmiş. Bu müteahhit ile arsa sahibi olan Yahya Kurt'un arasında bir sorundur. Bizi neden bu olaya karıştırıyorlar anlamıyorum"

"BENİMLE HİÇ KONUŞULMADI"

Yapılan haberde sık sık 'intikam' aldığı gerekçesiyle itham edilen Sümer Aygın, Yahya Kurt'un söz konusu arsasıyla bir alakası olmadığı gibi belediyenin kimseyle bir kin hesaplaşması ya da husumetinin olmadığınında altını çizdi.

Aygın, "Herkesin malı, mülkü kendisinedir. Olayın bizimle hiçbir alakası yok. Konu üzerinden benimle hiç konuşulmadı. Eğer müteahhit yasal olmayan bir şey yapmışsa, kendiside yasal yollardan hakkını arayabilir" diye konuştu.

"YAHYA KURT'TAN BİR İSTİMLAK YA DA ARSA TALEBİMİZ YOK"

Konuşmasının devamında Aygın, Yahya Kurt'un arazisiyle ilgili bir istimlak ya da arsa taleplerinin olmadığını vurgulayarak, proje hakkında bilgilendirme yaptı.

Aygın, "Biz bu projeyi Türkiye Cumhuriyeti'nin katkılarıyla yapıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin görevlendirdiği bir grup, yapılan bu işe yönelik bizi kontrol ediyor. Böyle bir durum dahi varken neden bizi bu şekilde ilintilendirdi? Anlam veremiyoruz. İddialar kesinlikle doğru değildir"

BELEDİYE GEREKLİ BİLDİRİMİ YAPTI!

Sümer Aygın konuşmasını şöyle devam etti:

"Bu konuda bölgedeki tüm mal ve iş sahiplerine bilgilendirme yaptık. Hatta projede düzeltme yapılmasını istedikleri yerler varsa, bize aktarmalarını istedik. Yahya Bey eğer kendisine ulaşan mektubu okumamışsa bu bizim suçumuz değil. Ayrıca ben müteahhite 'Yahya Kurt'un arsasına girin' şeklinde bir izin vermedim. Böyle bir durum söz konusu değildir"

BAZI MEDYA PATRONLARI, BASINI KİRLETİYOR!

Adı geçen ifadelerin doğruları yansıtmadığını yineleyen Aygın, yapılan haberi 'uydurma' olarak nitelendirdi.

Aygın, "Bazı basın sahibi olan iş adamları, haber çarpıtarak temiz basınıda kirletmemesi lazım. Kendi sorunlarını farklı aktararak sahibi olduğu basın, yayın kuruluşunu kullanmaması lazım. Basın, bizim ve toplum için önemli, değerlidir. Onlara yönelik iyi niyetimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Basınımızda bu tür olayların yaşanması doğru değil" şeklinde konuştu.

PROJENİN DETAYLARI!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 500 bin TL katkısıyla hazırlanan proje, altyapı, kaldırım ve yol yapım çalışmasından oluşuyor. Ancak yol yapım çalışmasında genişletme çalışması yer almıyor.

Projeye, öz kaynaklardan ise 150 bin TL katkı koyulması planlanıyor.

Öte yandan proje, Türkiye'den bir heyet tarafındanda titizlikle kontrol edilip, denetleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.