İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çakıcı "siyasetten soğuduğu ve bırakacağını açıkladı, şimdi ne değişti"

Çakıcı "siyasetten soğuduğu ve bırakacağını açıkladı, şimdi ne değişti"

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanlığı için adaylığını açıklayan DP Lefkoşa Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu'na tepkiler oluştu.<div><div><br></div></div>

Yayın Tarihi: 13/02/13 08:36
okuma süresi: 3 dak.
Çakıcı "siyasetten soğuduğu ve bırakacağını açıkladı, şimdi ne değişti"
A- A A+

Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinden Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Arabacıoğlu'nun adaylığının iddia edildiği gibi temiz siyaset sloganının hayat bulması amacını taşımadığını ifade etti.

Arabacıoğlu'nun bir gazeteye verdiği röportajda ülkenin en köklü kurumlarından olan YDÜ'yü hedef aldığını belirten Çakıcı, ülkede birçok ilk ve yeniliğe imza atan YDÜ'nün adının lekelenmeye çalışıldığını iddia etti. Arabacıoğlu'nun iddialarının altında yatan nedenin ise YDÜ etrafında Arabacıoğlu'na ait olan arsaların değer kazanacak olmasını gösteren Çakıcı, şahsi çıkarlar uğruna ülkenin güzide bir kurumuna böylesine saldırmanın iyi bir siyaset adamına yakışmadığını ifade etti. Çakıcı, bölgeden yol geçmesi halinde Arabacıoğlu'na ait arazilerin değer kazanacak olmasının, Arabacıoğlu'nun YDÜ'ye saldırmasında hem de LTB Başkanlığı'na adaylığını koymasında en önemli faktörlerden olduğunu belirtti.

Sık sık siyasetten soğuduğu ve siyaseti bırakacağı sinyallerini veren Arabacıoğlu'nun araziler konusu ortaya çıktığında bu soğumanın bir anda ortadan kalktığını da hatırlatan Çakıcı, "Arabacıoğlu bunca iddia ve itham varken aday olup temiz adını lekelememelidir" diye konuştu.

Konuyla ilgili "Arabacıoğlu'nun şahsına bir diyeceğimiz yok. İyi ve dürüst bir insan olabilir. Ancak iyi ve dürüst olmak her zaman yetmiyor. Bunun örneğini Cemal Bulutoğluları'nda gördük. Görevden ayrılmasına rağmen halen Bulutoğluları'nı yardımsever ve iyi kalpli olarak ananların sayısı azımsanamaz. Arabacıoğlu'nun dürüst kişiliğinin de bu anlamda yeterli olmayacağı açık. Ekonomik düşünüp davranabilen, idarecilik yönü gelişmiş, öngörü sahibi bir anlayış LTB'nin başına gelmelidir" diye tepki ortaya konuldu.

Muhalefet Parti temsilcilerinden de buna benzer çeşitli tepkiler geldi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.