İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler sürüyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler sürüyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda 'güvenli sürüş ve trafik eğitimi' alan öğrenci ile yetişkin sayısı 19 bini aştı.

Yayın Tarihi: 17/02/13 16:41
okuma süresi: 4 dak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda eğitimler sürüyor
A- A A+

'Sorumlu sürücüler' geleceğe yürüyor

Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda 'güvenli sürüş ve trafik eğitimi' alan öğrenci ile yetişkin sayısı 19 bini aştı.

Hangi yıl, kaç öğrenci eğitim aldı
• 2010 - 2011 YILINDA TOPLAM: 6.716
• 2011 - 2012 YILINDA TOPLAM: 7.669
• 2012 - 2013 BİRİNCİ DÖNEM : 4665

Kuzey Kıbrıs Turkcell 'den verilen bilgiye göre, Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı, yarınlara sorumlu sürücüler yetiştirmeye devam ediyor, eğitim gören 19 bini aşkın çocuk ve yetişkin güvenli trafik için umut veriyor.

Son 2.5 yıllık dönemde 19 bin 50 öğrenci Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda eğitim alırken, bu süre içerisinde 190 da yetişkine eğitim verildi.

Trafikte "bilinçli ve birbirine saygılı sürücüler" yetiştirmek amacıyla Ekim 2010'da hayata geçirilen 'Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nda 2012 – 2013 ilk döneminde 4 bin 665 öğrenci daha eğitim aldı.

Parkı, KKTC'deki toplam 84 ilkokulun tamamından öğrenciler ziyaret etti.

Ayrıca okul öncesi eğitim kurumlarından, dershane ve özel okullardan da Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'na yönelik yoğun ilgi devam ediyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile Kuzey Kıbrıs Turkcell'in işbirliğinde oluşturulan parkta, eğitimler, alanında uzman isimler tarafından veriliyor.

Trafikte eğitimin önemi

"Parkta çocuklarımızın teorik bilgilerini geliştirmek yanı sıra onlara trafik güvenliğini pratik bir eğitimle de anlatıyoruz" diyen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, 90 dakikalık eğitimde trafik bilincinin ilk adımlarının atılmasını hedeflediklerini anımsatıyor.

Trafik kazalarının önlenmesinde eğitimin rolünün çok önemli olduğuna işaret eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkan Bülbül de, son yıllarda, ölümlü trafik kazalarındaki ciddi düşüşün kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Trafik eğitim parkının ne kadar doğru bir hamle olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. İyi eğitimli çocuklar, aynı zamanda ebeveynleri için de uyarılar yapabiliyor, onların yanlışlarını da fark ederek, uyarı görevini yerine getiriyor" şeklinde konuştu.

Neler yapılıyor?

İlkokul 3. sınıftan itibaren çocuklara verilen uygulamalı trafik eğitimlerinde yol, yaya geçidi, kaldırım kullanımı, trafik ışıkları, bisikletle ilgili kurallar, araç içinde çocuk davranışı, emniyet kemeri kullanımı gibi özel eğitimlerin yanında, anne ve babalarını da uyarabilecekleri birçok kural yaşayarak öğretiliyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell Trafik Eğitim Parkı'nın içerisinde bir çember, iki tam donanımlı trafik ışıklı kavşak, bir bas-geç trafik ışığı, araç ve yaya yolu ile bu yolların çevresinde bisiklet yolu yer alıyor.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği tarafından KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ayrıca İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı işbirliği ile eğitim programları yürütülüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.