TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

İstanbul'da büyük patlama... Hamile kadın balkondan atladı

İstanbul'da büyük patlama... Hamile kadın balkondan atladı

Zeytinburnu'nda Beştelsiz Mahallesi'nde bir binada patlama meydana geldi. Patlama sonrası ortalık savaş alanına döndü; biri ağır 8 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 12/07/14 13:09
okuma süresi: 4 dak.
İstanbul'da büyük patlama... Hamile kadın balkondan atladı
A- A A+

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde Mithatpaşa tramvay durağına yakın bir noktada patlama meydana geldi.

Patlamada çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Bir apartmanın giriş katında olan depoda meydana gelen patlamaya tüpün neden olduğu iddia ediliyor. Gaz sıkışmasının neden olabileceği öne sürülen patlamada can kaybı yok. İlk bilgilere göre 8 kişi yaralandı.

Patlamanın şiddetiyle bazı araçlar devrildi.

Patlama yaşanan işyerinin ambalaj atölyesi olduğu belirtiliyor. Yaralılara ilk müdahaleler yapıldı ve durumu daha ciddi olanlar çevre hastanelerde tedavi altına alındı. Yangın nedeniyle oluşan dumanlar İstanbul'un çeşitli noktalarından görüldü.

BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

MAHŞER GİBİYDİ: HAMİLE KADIN ATLADI

Bir görgü tanığı patlamayı "mahşer yeri" şeklinde tanımladı.

Binanın birinci katında oturan hamile bir kadının, yaşadığı panik nedeniyle balkondan aşağıya atladığı öğrenildi. Yaralanan kadın da hastanede tedavi altına alındı.

EKİPLER BİNA İÇİNDE

Niyazi Küçükpazarcık adlı görgü tanığı bomba patladığı zannettiğini ifade ederek, görevlilerin yangının söndürülmesinin ardından binaya girdiğini belirtti.

MAHSUR KALANLAR OLDUĞU İDDİASI

Patlamanın meydana geldiği imalathanenin içinde mahsur kalanlar olduğu öne sürülüyor.

YANGIN 1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Yangına Zeytinburnu, Bakırköy ve Fatih itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın 1 saat süren çalışma sonucunda söndürüldü. Çevredekiler yangın söndürme çalışmasını korku ile izledi.

Patlama yüzenden tramvay seferleri bir süre aksadı. İtfaiye ekipleri yangın söndürüldükten sonra binanın tüm katlarını tek tek kontrol etti. Kontrol sununda binada mahsur kalan olmadığı belirlendi.

VALİ MUTLU: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın terör saldırısı olmadığını söyledi.

Patlamanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü kaydeden Mutlu, ilk belirlemelere göre, patlamaya gaz sıkışması ya da tüp gaz patlamasının neden olduğunu ifade etti.

VALİLİK'TEN DE AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "İtfaiye ekiplerinin ilk değerlendirmelerine göre olay gaz sıkışması yada tüpgaz patlaması sonucu meydana gelmiş olup terör saldırısı değildir. Olayda biri ağır 8 vatandaşımız yaralanmış, bir itfaiye erimizde yoğun dumandan etkilenerek tedavi altına alınmıştır" denildi.

İGDAŞ'TAN GAZ SIKIŞMASI AÇIKLAMASI

Zeytinburnu'ndaki patlamanın sebebiyle ilgili "doğalgaz sıkışması" iddiaları üzerine İGDAŞ açıklama yaptı.
İGDAŞ'tan yapılan açıklamada "Olayın olduğu yerde doğalgaz hattı yok. Dolayısıyla patlama doğalgaz sıkışmasından kaynaklanmamaktadır" denildi.

İGDAŞ'ın "bölgede doğalgaz hattı yok" açıklamasının ardından tüpgaz patlaması ihtimali öne çıkmış oldu.

''BOMBA PATLAMASI GİBİYDİ''

İlk müdahaleyi 5-6 tane yangın tüpüyle kendisinin yaptığını belirten bir vatandaş, "Doğalgaz değil bomba patlaması gibiydi. Marketin içerisindeydik. Bir anda büyük bir patlama oldu dışarıya çıktığımızda içerideki eşyalar hala dışarı fırlıyordu. Hamile bir bayanın da çevredekilerin yardımıyla çıktığını ve yanan bir arabaya patlamasın diye yangın tüpüyle müdahale edildiğini gördüm. İçeride aynı dükkanda 2-3 kişinin olduğunu söylüyorlar. Birinci kattan atlayan hamile bayan dışında binadan çıkan olduğunu görmedik." ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.