TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Erdoğan: "Milletimize hizmete devam edeceğiz"

Erdoğan: "Milletimize hizmete devam edeceğiz"

Erdoğan'ın resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanmasının ardından İstanbul Kısıklı'daki evinden ayrıldı, ilk durağı Haliç Kongre Merkezi oldu.

Yayın Tarihi: 10/08/14 20:30
okuma süresi: 5 dak.
Erdoğan: "Milletimize hizmete devam edeceğiz"
A- A A+

Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde kürsüye çıktı.

"Asıl konuşmamı Ankara'da Genel Merkezimizde 21.30-22.00 gibi yapacağım" diyen Erdoğan, "Şu an hala maçın uzatma dakikalarını oynuyoruz. Son düdüğü YSK, kararıyla açıklayacak. Ama tribünler de birşeyin kararını erir. Ve milletimiz malum 5 Temmuz'da çıktığımız yolculukta bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu. Şu anda da yüzde 97 gibi sandıkların neticesini almış vaziyetteyiz. Yüzde 100 olarak neticeyi aldığımız anda o zaman milletimizle inşallah genel merkezimizin balkonundan seslenerek kucaklaşacağız. Ben dualarınızı bekliyorum" dedi.

"Maltepe'de söylediğim gibi hakkınızı helal edin diyorum" diyen Erdoğan, "Biz de bu yolda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasiyi onun standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için koşturacağız. Gencinden kadınlarımızdan tüm beyefendi kardeşlerime kadar hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın sandığından ne çıktı?

Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve çocuklarıyla birlikte saat 14.30 sıralarında oy kullandığı 3245 numaralı sandıktan kendisi çıktı.

Sandıktan çıkan oyların dağılımı şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan: 210
Ekmeleddin İhsanoğlu: 83
Selahattin Demirtaş: 30

İhsanoğlu'nun sandığı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ise oy kullandığı sandıktan 195 oy çıktı.

İhsanoğlu'nun eşi Füsun ve oğulları Emre Aziz ve Mehmet Orhan İhsanoğlu ile birlikte oy kullandığı Yeniköy İlkokulu'ndaki 1592 numaralı sandıkta oy dağılımı belli oldu. Sayım sonuçlarına göre, sandıkta kayıtlı 364 seçmenden 268'i oy kullandı, 2 oy geçersiz sayıldı.

Sandıktan, İhsanoğlu'na 195, cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 59 ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 12 oy çıktı.

Gül ve komutanların sandığından...

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oy kullandığı Çankaya İlkokulu'ndaki 1153 nolu sandıktan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çıktı.

Oy verme işleminin saat 17.00'de tamamlanmasının ardından sandık görevlileri, 386 seçmenli 1153 nolu sandıkta 284 oy kullanıldığını belirledi. Yapılan sayımda Recep Tayyip Erdoğan 34, Selahattin Demirtaş 21 ve Ekmeleddin İhsanoğlu'na 225 oy çıktı. 4 oy ise geçersiz sayıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarının oy kullandığı 1145 nolu sandıktan ise Erdoğan'a 53, Demirtaş'a 11 ve İhsanoğlu'na 222 oy çıktı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Kesin sonuçlar 15 Ağustos'ta

Cumhurbaşkanı geçici sonuçları YSK tarafından 11 Ağustos'ta ilan edilecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde bu tarih, propaganda döneminin başlangıcı olacak.

Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı itirazlar da ilçe seçim kurullarına 11 Ağustos saat 17.00'ye kadar yapılabilecek.

İlçe seçim kurulları itirazları en geç saat 23.59'a kadar karara bağlayacak.

İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü ise 12 Ağustos saat 17.00. Bu itirazlar da il seçim kurullarınca en geç saat 23.59'a kadar karara bağlanacak.

İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına itirazlar ise 13 Ağustos saat 17.00'ye kadar YSK'ya yapılacak. YSK, bu itirazları en geç 14 Ağustos'ta karara bağlayacak.

YSK, kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos'ta ilan edecek.

Seçimin ikinci tura kalması halinde yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi 17 Ağustos'ta başlayacak. Yurt dışında oy verme işlemi 20 Ağustos'ta sona erecek. Yurt içinde ise seçimin ikinci turu için vatandaşlar 24 Ağustos pazar günü sandık başına gidecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.