TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Ulusal Eylem Planı'nın 1'inci aşaması açıklandı

Ulusal Eylem Planı'nın 1'inci aşaması açıklandı

Türkiye Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci Volkan Bozkır, basın toplantısı düzenleyerek, Avrupa Birliği'ne (AB) Katılım İçin Ulusal Eylem Planı'nın 1'inci aşamasını açıkladı.

Yayın Tarihi: 31/10/14 08:51
okuma süresi: 2 dak.
Ulusal Eylem Planı'nın 1'inci aşaması açıklandı
A- A A+

Bozkır, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bozkır, İngiltere Başbakanı David Cameron'un "Kıbrıs Sorunu çözümlenmeden Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi olamayacağı ve İngiltere'nin Türkiye – AB İlişkilerinde yeni bir sürtüşme istemediğine" dair Rum basınında çıkan haberlerle ilgili soruyu da yanıtladı:

"Prensip olarak basında çıkmış haberler üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Ama kimin söylediğine bakılmaksızın söylenenler doğrudur. Bunu aslında birçok Avrupa Birliği ülkesinin söylemesi gerekirdi. Ama gerçekten şunu vurgulamak istiyorum. Münhasır Ekonomik Bölge bir ülkenin kendi açıklamalarıyla ortaya çıkacak bir kavram değildir. Bunun karşılıklı mutabakat içinde çıkması gerekir. Türkiye'ye 40 mil mesafede bir Kıbrıs Adasının varlığını kabul edenlerin, koskoca Türkiye'nin de Akdeniz'e bakarken Münhasır Ekonomik Bölgesi'nin olduğunu göz ardı etmemeleri gerekir. Ayrıca adada mevcut olan veya olacak olan bütün doğal kaynaklar adanın tamamına aittir. Dolayısıyla has bel kader adanın yarısının hakimiyken, adanın tamamıyla ilgili olarak üyelik hakkını elde etmiş bir Kıbrıs Rum Yönetimi'nin adanın tüm kaynaklarına sahip çıkmasını Türkiye kabul edemez. Bu konuda mutlaka ve mutlaka tüm kaynakların adanın tamamına ait olmasının takipçisi olacağız. Bu sağlanıncaya kadar görüşlerimizi en güçlü şekilde dile getireceğiz. "

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.