TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Türkiye'de kadına şiddete karşı elektronik kelepçe

Türkiye'de kadına şiddete karşı elektronik kelepçe

Türkiye'de aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadına şiddet uygulayan erkeklere uygulanacak elektronik takip sistemi üzerinde çalışıyor. Elektronik takip sistemi iki parçadan oluşuyor. Kadına verilecek aparata, erkeğe takılan bileklik yaklaştığında polis alarma geçecek. Uygulamaya mart ayında başlanacak.

Yayın Tarihi: 21/02/15 12:50
okuma süresi: 2 dak.
Türkiye'de kadına şiddete karşı elektronik kelepçe
A- A A+

Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakanlığın üzerinde çalıştığı elektronik takip sistemini tanıttı.

Bakan İslam, kadına şiddet uygulan erkeklere mahkeme kararıyla elektronik kelepçe takılacağını ve hem faili hem de mağdurun emniyetten izlenebileceğini ifade etti.

Bakan İslam, elektronik biliklik sistemini hazırladıklarını belirterek yeni sistem oturana kadar panik butonu uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Bakan İslam yeni Elektronik Takip Sistemini şöyle açıkladı: "Bir tarafta mağdura, bir tarafta da faile takılan iki aparat var. Bizim şu anda kullandığımız aparat (panik butonu) sadece mağdurda bulunuyor. Kendisinin tehdit altında olduğunu hissettiğinde butona basıyor. Şimdi geçmeyi düşündüğümüzde iki aparat kullanılıyor. Biri faile, diğeri mağdura veriliyor. Her ikisi karşılıklı çalışıyor. Emniyet'te bu sistem takip ediliyor. Mağdur ile failin birbirine yaklaşmaları, had sınırı aşmaları durumunda derhal mağdurun bulunduğu yere kolluk kuvvetleri gidiyor. Fail de uyarılıyor."

PİLOT UYGULAMA İZMİR VE ANKARA'DA BAŞLAYACAK

Sistemin hüküm giymiş kişilere değil, koruma kararı almış kimselere uygulanacağını belirten İslam mart ayında İzmir ve Ankara'da pilot uygulamanın başlayacağını söyledi. Bakan İslam, kadına yönelik şiddet ile ilgili araştırmalarda mağdurun durumu kadar faillerin de durumunun incelenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bundan sonraki araştırmalarda Türkiye çapında faillerin analiz edileceğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.