TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

"AKP'li seçmenlerin yarısı basına sansür uygulandığını kabul ediyor"

"AKP'li seçmenlerin yarısı basına sansür uygulandığını kabul ediyor"

'Tür­ki­ye­'de Si­ya­set, Med­ya ve İnternet­te Öz­gür­lük­le­r' araştırmasına göre, AK Parti'lilerin yarısı basına sansür uygulandığına inanıyor.

Yayın Tarihi: 17/04/15 11:06
okuma süresi: 2 dak.
"AKP'li seçmenlerin yarısı basına sansür uygulandığını kabul ediyor"
A- A A+

Koç Üni­ver­si­te­si­'n­den Prof. Dr. Ali Çar­koğ­lu, Sa­ban­cı Üni­ver­si­te­si­'n­den Prof. Dr. Er­sin Ka­lay­cı­oğ­lu ve Ohi­o Eya­let Üni­ver­si­te­si'n­den Doç. Dr. Erik Nis­be­t'­in yaptığı 'Tür­ki­ye­'de Si­ya­set, Med­ya ve İnternet­te Öz­gür­lük­le­r' başlıklı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Hem kırsal hem de kentlerde yaşayan 18 yaşının üstünde 2 bin 356 kişinin katıldığı araştırma Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olarak görüldüğünü ortaya koydu.

Türkiye'nin en büyük sorunu işsizlik

Buna göre, ankete katılanların yüzde 33,1 'i 'Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?' sorusuna 'işsizlik' derken, yüzde 10,7'si 'Türkiye'nin gelecekteki en büyük sorunu nedir?' sorusuna da 'isşizlik' yanıtını verdi. İş­siz­lik, yok­sul­luk, ge­lir ye­ter­siz­li­ği ve eko­no­mik is­tik­rar­sız­lık­la bir­lik­te ekonomik sorunlar toplamda yüz­de 52'ye ulaş­ıyor.

'Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?' sorusuna verilen yanıtlar arasında ikinci sırada yüzde 10,7'le 'Gü­ney­do­ğu so­ru­nu ve ba­rış sü­re­ci'­; üçüncü sıradaysa yüzde 10,4'le 'te­rör ve ulu­sal gü­ven­lik me­se­le­leri' geliyor.

AKP'liler 'sansür var' dedi

Araştırmadan çıkan en çarpıcı sonuçsa AK Parti'li seçmenlerin yüzde 46,8'inin 'Yayın organlarında sansür var mı, yok mu?' sorusuna 'evet' yanıtı vermeleri oldu. Bu soruya, HDP'nin yüzde 61,9'u, CHP'lilerin yüzde 67,3'ü, MHP'lilerin de yüzde 62,5'i "Evet, yayın organlarında sansür var" diye görüş belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.