TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Kıbrıs'tan Otel-Kumarhane AKP belediyesine sponsor!

Kıbrıs'tan Otel-Kumarhane AKP belediyesine sponsor!

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, köşe yazısında Girne'de bir otel-kumarhanenin AK Partili Kilis belediyesi Ramazan etkinliğine sponsor olduğunu yazdı.

Yayın Tarihi: 21/06/15 16:08
okuma süresi: 3 dak.
Kıbrıs'tan Otel-Kumarhane AKP belediyesine sponsor!
A- A A+

Vatan MEHMET - Kıbrıs Postası

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, köşe yazısında Girne'de bir otel-kumarhanenin AK Partili Kilis belediyesi Ramazan etkinliğine sponsor olduğunu yazdı.

Kilis Belediyesi'nin Ramazan etkinliklerinin Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bir otel-kumarhane tarafından finanse edildiği ortaya çıktı. AK Parti'li Kilis belediyesinden bir yetkili durumu şöyle 'izah etti': "Kimi sponsor yapacağımızı size mi soracaktık?"
'Enteresan işbirliği'ni köşesinde Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan anlattı.

Daha da ilginci, muhtemelen Kılıçarslan'ın belediyeyi araması üzerine afişteki 'sponsor' bölümü silindi.

Kılıçarslan'ın yazısı özetle şöyle: "Ramazan'ın ilk günü sosyal medyada karşıma bir afiş çıktı. Kilis Belediyesi'nin Ramazan etkinlilerinin tanıtıldığı afişteki programların hemen hiçbirinin Ramazan ayıyla 'birincil dereceden' bir bağı yok. Ortaoyunu, çocuk tiyatrosu, bilmem ne konseri gibi son derece standart şeyler.

Eh, kızmadım bunlara.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın da Kilis halkına Ramazan'da uygun gördüğü buydu demek ki…

Kilis Belediyesi'nin afişindeki asıl dikkat çekici unsur şuydu benim açımdan. Belediyenin Ramazan etkinliklerinin bir sponsoru vardı. Ve bu sponsor, Kuzey Kıbrıs'ta faaliyet gösteren bir otel-kumarhane idi.

Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey'e ulaştım. Kendisine ilk sorum şu oldu: 'Cuma Bey, düzenlediğiniz Ramazan etkinliklerinin sponsorunun bir kumarhane olduğunun farkında mısınız?'

Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey, başladı bana üst perdeden hakaretler savurmaya. 'Kimi sponsor yapacağımızı size mi soracaktık' cümlesinden başladı, 'alimden zalim doğar, zalimden alim doğar' cümlesiyle bitirdi."

''Yeni Şafak bizim gazetemiz"

"Kilis Belediye Başkan bilmem neyi Cuma Bey'in en sevdiğim cümlesi ise şu oldu: 'Yeni Şafak bizim gazetemiz.'
Bu, içerisinde yarı tehdit, yarı küstahlık, yarı üstencilik barındıran cümleyi, Cuma Bey'e şöyle iade ediyorum: 'Yeni Şafak senin gazetense Kilis de bizim belediyemiz Cuma Bey. Senin Yeni Şafak'ta tanıdıkların varsa bizim de AK Parti'de tanıdıklarımız var yani. Sen beni Yeni Şafak'a şikayet et; ben de Ramazan'a kumarhane sponsor alan seni ve başkanını AK Parti Genel Merkezi'ne şikayet edeyim. Anlaştık mı?'"

İsmail Kılıçarslan yazısında söz konusu afişin görseline de yer verdi. Afişin sağ üst kısmında ana sponsor olarak 'Savoy' yazıyor. Söz konusu şirketin Girne'de bir kumarhane-oteli var.

Ancak belediyenin sitesindeki afişte, sponsor çıkarılmış, yerine 'Kilis Belediyesi' yazılmış."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.