TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Ağrı ve Midyat'ta 3 asker hayatını kaybetti

Ağrı ve Midyat'ta 3 asker hayatını kaybetti

PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma Komutanlığına 2 ton bomba yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. 2 asker şehit oldu, 31 asker de yaralandı. Midyat'taki mayınlı saldırıda da 1 asker şehit oldu.

Yayın Tarihi: 03/08/15 07:55
okuma süresi: 2 dak.
Ağrı ve Midyat'ta 3 asker hayatını kaybetti
A- A A+

Doğubayazıt'a 15 kilometre uzaklıkta Iğdır karayolu kenarında bulunan Karabulak Jandarma karakol binasına bugün saat 03.00'te intihar saldırısı düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı, Karabulak Jandarma Karakoluna düzenlenen intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğunu, 31 askerin de yaralandığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Genelkurmay, "Uzun namlulu silahların da kullanıldığı saldırıda yaralanan askerlerden 4'ünün sağlık durumunun ağır olduğunu" ifade etti.

Ağrı Valiliği ise intihar saldırısında 2 ton patlayıcı yüklü bir traktörün kullanıldığını belirtti. İlçe merkezinde de hissedilen patlamanın etkisiyle Karabulak köyündeki çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı.

Patlamanın ardından çift yönlü ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolundaki çalışmalar ve saldırganların yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.

Midyat'ta mayınlı saldırı

Mardin'in Midyat ilçesinde Gelinkaya Mahallesi mevkisindeki Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nda güvenliği sağlayan askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lıların yola önceden döşediği mayın patladı. Saldırıda 1 asker şehit olurken, 7 asker de yaralandı. Yaralı askerler önce Midyat Devlet Hastanesine oradan da Mardin'deki tam teşekküllü hastaneye sevk edildiler. Bölgede operasyon başlatıldı.

Kaynak: DHA, AA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.