TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın 'Ak Saray' korkusu: "Umarım kaybolmam"

Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın 'Ak Saray' korkusu: "Umarım kaybolmam"

İki gün sürecek diplomatik temaslar için Türkiyede bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir araya geleceği bin odalı yeni cumhurbaşkanlığı sarayı için, "Resimlerini gördüm. Umarım kaybolmam" diye konuştu.

Yayın Tarihi: 13/10/15 10:52
okuma süresi: 1 dak.
Finlandiya Cumhurbaşkanı'nın 'Ak Saray' korkusu: "Umarım kaybolmam"
A- A A+

Fin lider, sığınmacı konusuna değindi ve "Türkiye'nin 2 milyon mülteciyle yeni bir nüfusu olduğunun farkındayız. Ancak başka bir seçeneği olduğuna inanmıyorum. Çünkü Suriye'de insanlar hayatlarını tehdit eden tehlikeler yaşıyordu" ifadelerini kullandı.

'Finlandiya'da işleyen bir demokrasi var'

"Fin refahının arkasındaki esas unsurlardan biri, işleyen bir demokrasinin, eğitimin olmasıdır" diyen Niinistö, Türkiye'de gündemde olan insan hakları, basın özgürlüğü ve otoriterlikle ilgili tartışmalara dair bir kıyaslama yaptı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı, Beştepe'deki cumhurbaşkanlığı sarayı için de "Resimlerini gördüm. Umarım kaybolmam. Binden fazla odası olduğunu okudum. Belki yanımda pusula olabilir" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.