TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: "Yanlış bir dış politika izlendi; tablo ürkütücü"

CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: "Yanlış bir dış politika izlendi; tablo ürkütücü"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. Habertürk'ten Düzgün Karadaş'a konuşan Kılıçdaroğlu, Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin şunları söyledi:

Yayın Tarihi: 25/11/15 11:45
okuma süresi: 2 dak.
CHP Başkanı Kılıçdaroğlu: "Yanlış bir dış politika izlendi; tablo ürkütücü"
A- A A+

"Yanlış bir dış politika izlendi. Türkiye'nin bölgedeki ve dünyadaki saygınlığına gölge düşürücü gelişmeler oldu. İlk düğme yanlış iliklendi ve o yanlış bugüne kadar devam ediyor.

Şu anda ortaya çıkan tablo bizi ürkütüyor; kaygı uyandırıyor. Üstelik bu kaygılar giderek derinleşiyor. İkinci önemli nokta bu dış politikayı parlamentonun dışında yürütüyorsunuz. Parlamentoya bilgi dahi vermiyorsunuz."

BAŞBAKAN AÇIKLAMALI

"Olaylarla ilgili gelişme oluyor, bilgiyi veren Cumhurbaşkanı. Rusya açıklama yaptıktan sonra da yaptığı açıklamayı düzeltiyor. Açıklama yapması gereken Cumhurbaşkanı değil, Başbakan'dır. Süreç o kadar hatalı götürüldü ki, sorun Türkiye sorunu olmaktan çıktı, dünyanın sorunu oldu. Bunu yaratan kim? Sebep olan kim? Hükümet ne söyleyecek, gerçekten merak ediyorum?

Türkiye, bu coğrafyada barışın güvencesi olmak zorundadır. O nedenle ortaya çıkan tablo kaygı verici. Kaldı ki, Türkmenlere de yeteri kadar sahip çıkılmadı.

TBMM'yi, hükümetin derhal toplaması lazım. Ne oluyor? Neden oluyor? Türkiye'nin yarısını yok sayıyorsunuz. Başbakan, ivedilikle parlamentoyu toplamalı, kapalı oturumda bilgi vermeli veya siyasi parti liderlerini davet edip, bilgilendirmeli.

Gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Olayların sıcaklığı karşısında bazı duygusal demeçler verilebilir. Ben sağduyunun egemen olduğu bir devlet anlayışının hâkim olması gerektiğini düşünüyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.