TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Almanya Türkiye'ye 127 milyon Euro ödeyecek

Almanya Türkiye'ye 127 milyon Euro ödeyecek

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci anlaşması kapsamında Berlin'den Ankara'ya ödeme yılın ikinci yarısında yapılacak.

Yayın Tarihi: 26/04/16 08:03
okuma süresi: 2 dak.
Almanya Türkiye'ye 127 milyon Euro ödeyecek
A- A A+

Almanya Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, mülteci anlaşması kapsamında öngörülen 127 milyon euroluk kaynağın yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde aktarılacağı bildirildi. Anlaşma kapsamında Almanya'nın 2019'a kadar Türkiye'ye yapacağı ödemenin toplam 428 milyon euro olması öngörülüyor.

Türkiye'de yaklaşık üç milyon Suriyeli mülteci yaşıyor. AB mart ayında Türkiye ile imzalanan anlaşma uyarınca ülkedeki mültecilerin barınma ve bakım giderlerine destek için ilk etapta üç milyar euroluk kaynak aktarma taahüt etmişti. Bu miktarın bir milyar euroluk bölümü AB bütçesinden, iki milyar euroluk bölümü de üye ülkelerden gelecek.

Proje finansmanı başladı

Alman Federal Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın payı gelecek yıl 188 milyon euro olacak. 2018 için 94,5 milyon euroluk bir ödeme planlanırken, 2018'de de Ankara'ya 18,4 milyon euro ödeme yapılması öngörülüyor. Bakanlık sözcüsü Türkiye'de mültecilere ilişkin ilk projelerin finansmanına başlandığını, bu kaynağın öncelikle AB bütçesinden karşılandığını kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel cumartesi günü Gaziantep'e yaptığı ziyarette, Ankara'nın mülteciler konusundaki çabalarını övmüş ve Türkiye'nin mülteci akını konusunda 'en büyük katkıyı' sağladığını belirtmişti. Merkel, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir mülteci kampını ziyaret etmiş ve ardından AB fonları ve UNICEF katkılarıyla yapılan Aile ve Çocuk Merkezi'nin açılış törenine katılmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.