TÜRKİYE
okuma süresi: 5 dak.

Emekli Öğretim üyesi Şükrü Kızılot hayatını kaybetti

Emekli Öğretim üyesi Şükrü Kızılot hayatını kaybetti

Emekli Öğretim üyesi Şükrü Kızılot vefat etti. Şükrü Kızılot'un neden vefat ettiği, akedemik yaşamı ve biyografisi merak ediliyor. Şükrü hoca gazetelerde yazdığı yazılarla her kesim tarafından tanınıyordu.

Yayın Tarihi: 24/08/17 07:41
okuma süresi: 5 dak.
Emekli Öğretim üyesi Şükrü Kızılot hayatını kaybetti
A- A A+
Emekli Öğretim üyesi Şükrü Kızılot vefat etti. Şükrü Kızılot'un neden vefat ettiği, akedemik yaşamı ve biyografisi merak ediliyor. Şükrü hoca gazetelerde yazdığı yazılarla her kesim tarafından tanınıyordu. Peki Şükrü Kızılot kimdir?

Üç yıl önce rahatsızlanan ve bir dönem hastalığı iyiye giden Şükrü Kızılot'tan acı haber geldi. Verginin gülen yüzü, Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot vefat etti. Peki Sükrü Kızıolt kimdir, neden vefat etti? İşte Prof.Dr Şükrü Kızılot'un hayatı, akademik yaşamı ve kitapları…

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Şükrü Kızılot 59 yaşında vefat etti. Yaklaşık üç yıl önce ofisinde arkadaşları ile yemek yerken aniden fenalaşan ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Şükrü Kızılot, Ankara Güven ve Dışkapı hastanelerinde uzun süre tedavi gördü. Bir ara yurt dışında da tedavi gören ve durumu giderek iyileşen Şükrü Kızılot yaklaşık 15 gün önce yeniden rahatsızlandı ve Güven Hastenesi'ne kaldırıldı. Son üç gündür yoğun bakımda tutulan Vergi Uzmanı Kızılot saat 16:00 civarında vefat etti.

ŞÜKRÜ KIZILOT KİMDİR?

1958 Çorum doğumlu olan Şükrü Kızılot, Maliye Bakanlığı'nda 8 yıl çalıştıktan sonra, önce Adana İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, daha sonra da Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Fakültesi'nde Asistan olarak göreve başlamıştır.

"Vergi Hukukunda Servet Beyanı", "Vergi Uyuşmazlıklarının İdari Aşamada Çözümlenmesi", "Türk Vergi Hukukunda Sahte ve Kapsamı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenlenmesi ve Kullanılması" ve "Türk Vergi Hukukunda Örtülü Kazanç ve Örtülü Sermaye" konularında; master, doktora, doçentlik ve profesörlük tez çalışmaları bulunan Şükrü Kızılot, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Başkanlığı görevini ve aynı Üniversite'de Maliye ve Vergi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ayrıca part-time olarak, ODTÜ İİBF'de ve Bilgi Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Kızılot, 4 yıl süre ile de PETKİM Petrokimya Holding'de Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Kızılot'un Üniversite'lerdeki görevlerinin yanı sıra, ayrıca günlük Sabah Gazetesi'nde, 8 yıl süre ile haftada 6 gün, Eylül 2002'den bu yana da Hürriyet Gazetesi'nde, haftada 5 gün ve aylık Yaklaşım Dergisi'nde güncel mali ve ekonomik konularla ilgili düzenli olarak yazıları yayınlanmaktadır.

Yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle, 1999 yılında Nokta Dergisi'nin "Doruktakiler Özel Bilim Ödülü"nü alarak "Yılın Bilim Adamı" seçilen, Gazi Üniversitesi'nin 80. yılında da "En Başarılı Bilim Adamı" ödülünü alan Kızılot'un vergi ve muhasebe konularıyla ilgili olarak şimdiye kadar 58 cilt kitabı, 8 adet mizah kitabı, 4000 civarında da makalesi yayımlanmıştır.

KİTAPLARI

İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Hukuku (16. Baskı)

Şirketler Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Hukuku (5 Cilt, 7. Baskı)

Servet Beyanı ve Uygulaması (3. Baskı)

Vergi Uygulamasında Ortalama Kar Hadleri (4. Baskı)

Vergi Güvenlik Önlemleri (2. Baskı)

Gelir Vergisi Kanunu ve Uygulaması (6 Cilt)

Kurumlar Vergisi Kanunu ve Uygulaması (5 Cilt)

Vergi Usul Kanunu ve Uygulaması (8 Cilt)

Vergi Uyuşmazlıklarıyla İlgili Danıştay Kararları ve Özelgeler (8 Cilt)

Memleketimden Vergi Manzaraları (2 Cilt)

Vergi Hukukunda Örtülü Kazanç ve Örtülü Sermaye

Gayrimenkul Rehberi (9. Baskı) (Ekrem Sarısu, Sezgin Özcan, Av.Zuhal Kızılot ile birlikte)

Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları (20. Baskı)

AB Yolunda Mali Dünyamız (Doç.Dr. Cem Kılıç ve Okan Müderrisoğlu ile birlikte)

Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi (Prof.Dr. Metin Taş ile birlikte) (4. Baskı)

Kaçakçılık Suçları ve Naylon Fatura İhtilafları (4. Baskı)

Katma Değer Vergisi Kanunu ve Uygulaması (6. Baskı)

Kiraz Kedi'nin KDV'si (7. Baskı)

Askerliğini Yapmayan Kadın (6. Baskı)

Patlıcanın Dalkavuğu (6. Baskı)

Palyaçonun Gözyaşları (8. Baskı)

Deve mi Kuş mu (6.Baskı)

Kaynana Vergisi (11.Baskı)

Çengelli İğne (11. Baskı)

Melek mi Kaz mı? (8. Baskı)

VERGİNİN GÜLER YÜZÜ ŞÜKRÜ KIZILOT

Ankara'nın hemen hemen her kesiminde tanınan, gazetelerde yazarlık, mali konularda danışmanlık yapan, aynı zamanda maliyenin güldüren yönlerine de kitaplarda toplayan Şükrü Kızılot'un vefatı kısa sürede duyuldu.

Avukat Zuhal Kızılot ile evli olan, Onur, Şükran ve Bulut'un babası Şükrü Kızılot'un cenazesi yarın Ankara Kocatepe Camiinde kılınacak ikindi namazının andından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.